Mniej więcej podobną cenę(ok 600 mln) ma mieć Juventus Arena - stadion na 42 tys widzów z parkingiem na 4000 aut i wszelakimi bajerami.
Ten co wrzucał PiotrG to też inna planeta(w ogóle nie chodzi tu o kwestie gustu)
Domyślam się też że koszty budowy stadionu w Niemczech czy Włoszech są o wiele większe z wiadomych powodów.Droższe materiały i pracownicy zarabiający pewnie 2,3 razy tylko co u nas.A i tak wychodzi taniej niż nasz kloc.
Naszego stadionu nic nie broni ,oczywiście rozpatrując go pod względem cena-jakość.Gdyby on kosztował połowę tego co kosztuje to spoko, dało by się to przełknąć.Natomiast przy takiej cenie to jest bubel o jakim nikomu się nawet nie śniło.
Ja oczywiście rozumiem osoby które próbują go bronić, na zasadzie że swojego bronimy.Ja mam zupełnie odwrotną zasadę, czyli że krytyczniej patrzę na coś z czym jestem w jakiś tam sposób związany.
Przy tym co teraz się dzieje to opóźnienia schodzą na dalszy plan.Ten stadion będzie funkcjonalnym i estetycznym wrzodem na dupie Krakowa.
To niesamowite że fachury od wyglądu Krakowa ,latami walczą o metr w tą czy w tamtą 'nowego' szkieletora, ich wielki niesmak wzbudzały maszty oświetleniowe na starym stadionie starozakonnych(że niby zasłaniają widok) a pozwolili na postawienie w całkiem ładnej części Krakowa , obrzydliwego, obsranego betonowego kloca - otoczonego górą obrzydliwego asfaltu.I to wszystko za ponad pół miliarda.Niesłychane
Wyrzygałem z siebie ostatnią żółć

- obiecuje już zamilknąć w tym temacie
ps .sory za ten ton ale patrząc co jest na zewnątrz, obok, wewnątrz, rozwiązania na miarę połowy 20 wieku, to jak bym miał to coś zachwalać to mniej więcej tak jak by ktoś oblał twarz mojej kobity kwasem solnym , a ja pocieszając ją i siebie , stwierdził - kochanie i tak świetnie wyglądasz.