Ogryzek napisał(a):

|
Natomiast czym innym będzie nowe okienko i ono zostanie ocenione za pół roku tak jak na to zasługuje więc nie pisz bzdur że jak się zauważy jakiś mankament (jeden błąd) nowego dyrektora sportowego to jest to już tożsame z całkowitą jego krytyką. Nie, na razie zaczął od falstartu, ale następne okienko może być bardzo dobre. Ale nie znaczy to że błędy nie powinny być nazywane jako błędy.
|
Ja nie uważam ostatnich posunięć za falstart. Być może wszystkie 4 posunięcia z perspektywy czasu będziemy mogli ocenić in plus?
- Junior Diaz - wszyscy trąbią , że to ostatni dzwonek by otrzymać za Kostarykanina spore pieniądze, kto wie czy w najbliższym czasie nie porozumiałby się z jakimś zespołem i w Wiśle grał na pół gwizdka lub wcale.
- Peter Singlar - wszyscy wiemy jakie miał problemy zdrowotne, kto wie czy Peter nie złapie kolejnej kontuzji? I zamiast być żelaznym rezerwowym , byłby kolejnym obciążeniem budżetu klubu.
- Nourdim Boukhari - zawodnik chwalony przez Maaskanta za jego uniwersalność i przebojowość, trudno wyrokować jak z formą, aczkolwiek jego jego dotychczasowa kariera robi wrażenie i daje spore dzieję , że ruszy tą ZARDZEWIAŁĄ pomoc z jaką borykamy się od kilku lat.
- Michał Szewczyk - zawodnik 18 letni rokujący nadzieję , że będzie drugim Małęckim. Jak dla mnie świetne posunięcie.
Jeżeli o mnie chodzi to wszystkie cztery decyzje jakie zapadły w ostatnich dniach oceniam POZYTYWNIE i jestem święcie przekonany, że nasz dyrektor sportowy ma jeszcze jakiegoś ASA w rękawie.
P.S
I jeszcze jedno mi się nasuwa na myśl. Wszyscy twierdzą, że Junior Diaz wygrał rywalizacje na lewej obronie z Piotrkiem Brożkiem. A moim zdaniem to gówno prawda. Uważam, że to mógł być celowy zabieg naszego prezesa, mający na celu podnieść wartość końcowej kwoty za Diaza. Bo kto normalny zapłaciłby setki tysięcy Euro za zawodnika który nie gra, lub gra sporadycznie?
Odnośnie lewej obrony to jestem optymistą, Piotr Brożek nie zapomniał jak się gra w piłkę. Już zapomnieliście, z kim pomocnicy i napastnicy Barcelony mieli największe problemy, To wam przypomnę:
http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE
W tym samym okresie i długo długo po tym, Piotrek był uważany za najlepszego lewego obrońce w lidze.