Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2010, 19:59
Ale płacz, ale lament.. Rzewne łzy się leją, a ja mówię - więcej luzu! Wszyscy tutaj oceniają to okienko negatywnie, mówią o szorcie jaki sprowadziliśmy, piątym miejscu w lidze, snują katastroficzne wizje upadku Wisły, a ja się pytam dlaczego uważacie, że jest aż taki dramat ?

Zacznijmy od obrony. Z jednym się zgodzę, powinniśmy mieć o dwóch obrońców więcej + Cikos nie prezentuje się na razie poziomu, który predestynowałby go do gry w pierwszym składzie Wisły. Ok, macie racje. Ale należy też spojrzeć z drugiej strony. Sprowadziliśmy naprawdę perspektywicznego i solidnego Bunozę, który wg mnie będzie odpowiednim następcą dla Marcelo. Świetne warunki fizyczne, bardzo dobra koordynacja ruchowa jak na jego wzrost oraz nienajgorsza technika, w dodatku facet w wieku 22 lat powoływany do reprezentacji Bośni, która jeżeliby przyszło grać z "orłami Franza" powiozłaby naszych pewnie trzy, cztery zero. Jest Cleber, doświadzczony, ograny, fizycznie prezentujący się dalej dobrze, na polską ligę naprawdę da radę. Na lewej jest Piotrek Brożek, wiślak całym sercem. Nie wyszły mu mecze z Karabachem, ale komu z naszej drużyny wyszły? Pamiętacie kiedy ten sam Pietia ogrywał Iniestę i Henryego? Ten sam. Liczę, że pod skrzydłami Maaskanta Piotrek wróci do tamtej formy.
Mamy Chaveza. Ogranego w reprezentacji Hondurasu, zapewne też lepszej od polskiej, z występami na MŚ na koncie. Owszem drużyna ME z nim w składzie dostała 4:0 od Polonii, ale drużyna ME ma swoją specyfikę, grają tam słabsi zawodnicy, a gole traci cała drużyna, nie tylko obrona. Poza nawet tych bramek nie widzielismy, także nie można stwierdzić, czy popełnił on tam jakieś błędy czy też nie.

Słyszę - jedna, dwie kontuzje w obronie i koniec, kaplica. A może właśnie nie? Może ta sytuacja wykreuje nam nowych, młodych zawodników w stylu np Nalepy, którzy wejdą do pierwszej drużyny właśnie w wieku 17 lat i zostaną tam na długie lata? Tego też nie można wykluczyć przecież.

Pomoc wygląda naprawdę solidnie, właściwie na każdą pozycję mamy dobrych zawodników, a już lewe skrzydło to mamy chyba najsilniej obsadzone w historii. Nie wierze, że atak, który jak na polskie warunki prezentuje się fantastycznie, nie będzie strzelał bramek.

Panowie, panie, więcej dystansu luzu i mniej fatalistycznych wizji. Wg mnie tą rundę skończymy w okolicach trzeciego miejsca, z niewielką stratą do lidera, w zimie wzmocnimy się znacząco, odrobimy straty i zdobędziemy MP!

Wiem, jestem naiwny, ale naprawdę ciężko mi się czyta te płacze, kiedy naprawdę nie jest aż tak źle. Po co się dołować, na ewentualne lamenty będzie czas po przegranych meczach, albo po rundzie, kiedy faktycznie skończymy na tym 8 miejscu. Na razie poczekajmy, złapmy luz i już na R22 z całych sił dopingujmy Wisełkę, a może naprawdę nie będzie aż tak źle
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując