Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2010, 16:31
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Kolega Karherop przegapił fakt, że wciąż można kontraktować wolnych zawodników?

Mimo, że na nasze transfery zawsze patrze jak najbardziej pesymistycznie to obecnie wydaje mi się niemożliwością brak podpisania kontraktu z jakimkolwiek obrońcą...

Ale od razu zastrzegę, że już nie jedna taka niemożliwość stawała się możliwa w najnowszej historii naszego klubu...
woocashx napisał(a):Wyświetl post
A kolega senior chyba nie zakodował, że można pozyskiwać zawodników z kartą na ręku. Nie wierze, że przynajmniej jednego z bocznych nie zakontraktują. Bo to by była kpina

oczywiście że nie zapomniałem , ale jest to jedno ale .

dobry , w szczególności boczny obrońca , jest bardzo porządanym kąskiem dla wielu klubów , ci , którzy byli do wzięcia za darmo i prezentowali klase która kwalifikowała by ich do gry w Wiśle juz dawno znaleźli sobie dobry klub . Liczenie że przyjdzie do nas świetny zawodnik na boczną obrone po zamknieciu okienka , za darmo jest jak liczeniem na upały w grudniu .

W ostatnich 10 latach do klubu po zamkniecu okna transferowego z kartą w ręku przychodziło zaledwie kilku zawodników , najcześciej byli to piłkarze z Afryki ( ala Dudu ) którzy szybko kończyli swoją 'przygode ' z Wisłą . Jak już przychodzili do nas wartościowi zawodnicy z kartą w ręki ( np Penksa ) to odbywało się to w trakcie trwania okienka gdzie piłkarze intensywnie poszukiwali sobie klubu .

Nie zdziwi mnie także , jeśli w najbliższych dniach zacznie się w Wiśle serial " testowanie bocznego obrońcy " który skończy sie najwcześniej w styczniu 2011 , jak ostatnio wypadały testy przypadkowych zawodników wszyscy wiedzą .

Włączyc Nalepe na stałe do kadry pierwszego zespołu i niech go Maakant szlifuje , śmiem wątpic czy będzie gorszy na środku od Kowalskiego , a na prawej obronie będzie prezentował przynajmniej poziom Cikosa . Widze jedynie takie rozwiązanie na dzień dzisiejszy . Nalepa ma papiery na naprawde dobrego obrońce .
Odpowiedz cytując