Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2010, 03:55
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jestem przekonany , że mają kogoś zaklepanego
Mając w pamięci ciągnące się tygodniami poszukiwania następców dla Głowy i Marcelo trudno mi uwierzyć, że problemy na bokach obrony szybko się rozwiążą. Oby Valckx wprowadził nową jakość i szybko ściągnął przynajmniej jednego solidnego obrońcę.
1q2 napisał(a):Wyświetl post
W ogóle z tym zmarnowanym sezonem to jest tak że jak dalej europejskie puchary będą na takich zasadach jak teraz, to u nas w kraju liczy się tylko mistrzostwo.To jest jedyna możliwość by myśleć o LM i realnie liczyć na LE.
Tak to się pozmieniało że na prawdę nie jest ciężko ale tylko z perspektywy mistrza.2,3 miejsce czy zdobywca PP ma przerąbane i w zasadzie to jest max 6 meczów.
2 z amatorami, 2 z takimi lamami jak my teraz jesteśmy i 2 z potentatami - kasy z tego generalnie wiele nie ma, tak więc wszystko(mistrz) albo nic czyli drugie trzecie czy ósme miejsce.
Jeśli idzie o finanse i szansę powalczenia o jakiś sukces, to masz całkowitą rację - liczy się tylko mistrz, a miejsca w LE to kiepskie nagrody pocieszenia. Ja myślałem o jeszcze jednym aspekcie gry w pucharach - o możliwości faktycznego przetestowania zawodników, możliwości, której nie daje nam liga. W tym roku tę okazję zmarnowaliśmy podchodząc do LE mając rozbity zespół. Aktualny sezon jest szansą by stworzyć nowy kolektyw i nawet te 4-6 spotkań w LE dostarczyłoby nam wiele informacji o tym, na jakim poziomie jesteśmy i gdzie zmierzamy.
Odpowiedz cytując