Wyświetl pojedynczy post
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2010, 11:25
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
masz swietna argumentacje. poniewaz nie znasz argumentów Resovii to uznajesz ze maja racje. brawo
Czy ja gdzieś uznałem, że mają racje?
Cytat:
ja twierdze ze nie ma żadnych wspomnień, żadnych zapisków współczesnych, nie ma nazwisk działaczy ani piłkarzy etc etc etc...
oczywiście możesz powiedzieć że mam udowodnić że nie ma takich dowodów ale jak mam udowodnić że nie ma wspomnień np? albo jak mam udowodnić że nie ma zapisków z gazet w tamtym okresie?
po prostu nie ma. jak ktoś twierdzi że są to niech je poda
Mamy wrócic do pkt. wyjścia?
Jesteś osobą anonimową więc powołaj się na źródło informacjii. Ewentualnie rozbuduj watek w oparciu o źródła Resovii np. w ksioążce tej i tej zamieszczona jest informacja taka i taka, nie ma jednak potwierdzenia na..., dalej dotarłem do pamiatkowej księgi Pogoni Łwów, jest tam zapisek taki i taki, jednakże z powodu upływu od daty powstania długiego okresu czasu nie można tego zapisu uznac za dowód... Nie przekonuje mnie też tradycja świetowania jubileuszy poniważ w roczniće powstania Resovii są one upamiętniane dopiero od roku...itd. Na koniec przeprowadziłem rozmowe z panem Zaborniakiem, który bezpośrednio lub pośrednio kontaktował się ze świadkami ówczesnych wydarzeń, ale z przykrością stwierdzam, ze Pan ów nie ma nic na potwierdzenie piowstania daty Resovii... ponieważ ze wzgledu na... stwierdzam, że te wspomnienia to jego wymysł.

No coś w tym stylu...
Ja chyba Ciebie, historyka uczyć nie musze jak takie sprawy się załatwia
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 31.08.2010 o godz. 11:30.
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując