Wyświetl pojedynczy post
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2010, 09:09
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
napisałem przez pomyłkę jak juz wspomniałem.
idea dowodu i jego wagi wynika z pewnego zdrowego rozsądku. jak mam do wyboru notkę prasową i wspomnienia to wybieram tą notkę gdyż ciężko podejrzewać o spisek jej autora natomiast pamięć ludzka bywa zawodna a i nie można wykluczyć złych intencji. i jak już napisałem wcześniej np wspomnienia prof Wilczyńskiego choć wydają się bardzo prawdopodobne choćby ze względu na opisywane szczegóły poza sportowe nie są tej samej wagi dowodem co (milion razy) wspominana już notka prasowa.
Zgadzam się, ale tam gdzie nie ma dowodu a są wspomnienia, nie można takowych dyskryminować. Z oczywistych powodów wybieram wspomnienia Wilczyńskiego.
Cytat:
więc jak mnie pytasz czy mi to przeszkadza to powiem: nie przeszkadza bo nie ma to znaczenia czy Wisła grała taki mecz czy nie grała.
Nie ma to znaczenia, oczywiście dla Ciebie, dla mnie ma, choćby z powodów prowadzonych statystyk ale również z tego, iz był to pierwszy mecz "zjednoczonej" Wisły na wyjeździe (o ile dobrze pamiętam).

Jeśli chodzi o mecz jest on udokumentowany przez informacje w prasie rzeszowskiej. Rezultat jedynie pochodzi ze wspomnień.

Cytat:
natomiast data powstania jest dla mnie istotna i jak ktoś chce być uznawany za najstarszy klub w kraju powinien przedstawić odpowiednie wiarygodne dowody...
Ja dopuszczam również wspomnienia,ciągłość tradycji etc. o których jednak, w przypadku Resovii, praktycznie nic nie wiem.
W sumie temat najstarszego klubu nie jest dla mnie zbyt istotny i nigdy nie zajmowałem się jego wyjasnieniem, ponieważ to nie my pretendujemy (przynajmniej na razie) do tego miana.
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 31.08.2010 o godz. 09:34.
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując