No, dobrze sypnie ale po ch... mu to potrzebne, ze tak filozoficznie Cię zapytam
Sypnie, wygra MP, nawet dwa razy z rzędu awansuje do LM. I co dalej?
Oczywiście cały czas naiwnie zakładam, że kibicowski układ sił w stolicy się nie zmieni. Mam tylko tyle lat, że ta moja naiwność może graniczyć z pewnością a to oznacza, że na oszałamiająca frekwencję (a co za tym idzie wpływy) w dniu meczy liczyć nie będzie mógł.
Nakłady poniesione na inwestycje i transfery, prędzej czy później, przerosną wpływy nawet z LM i znów trzeba będzie dopłacać. A chęci pokazania się wszystkim w kraju będzie mniej niż jest dziś.
Markę można sobie wyrobić na Lechu, na Legii, na Wiśle, na Widzewie, na Ruchu czy Górniku albo Jagiellonii ale nie na Polonii. To nie jest klub mogący działać jak PSV, Olympique Lyon czy inni średniacy gdzie kibice poza identyfikacją z klubem w dniu meczu mogą się identyfikować an co dzień w 101 przedsięwzięć około piłkarskich. A wierzę, że taka jest przyszłość. Legia pójdzie tą drogą dzięki ITI.
Nie wierzę w mocarstwowość Polonii na długie lata. Dla mnie klub meteoryt. Prędzej czy później znudzi się to JW.