Ale co do kogo odrabiamy? Lech był za nami, Legia miała tyle samo punktów, o parchach nawet nie wspomnę. Tylko Polonię trochę podgoniliśmy, ale to jest 4. kolejka dopiero.
wolfy napisał(a):

|
Nie wiem, ale coś czuję, że stracą na tym jak my po odejściu Kosowskiego. Ciekawe, jak teraz będzie sobie radził Frankowski, jak nie będzie miał kto piłek dogrywać?
|
Oglądasz Ty czasem tę Jagiellonię

? To przeważnie Frankowski Grosickiemu nagrywał, a pan Chaos maścił sytuację za sytuacją.
wolfy napisał(a):

My przynajmniej mamy ten luz psychiczny w kolejnych okienkach transferowych, że nasz skład to leszcze których:
a) nie idzie sprzedać
b) nawet jak sprzedadzą, to i tak żadna strata.
Po prostu bardziej upośledzić się już nie możemy
|
Nie prowokuj, nie prowokuj, bo jeszcze zobaczysz. Wyjmij z tej jedenastki marzeń Małeckiego i zobaczymy jak będzie szło strzelanie bramek, zdobywanie punktów i utrzymanie się w lidze. Bo ja wcale nie jestem przekonany, że Maaskant naszym kopaczom przywróci choć namiastkę zagubionej formy.
Filippo123321 napisał(a):

A nie mówiłem, że Jaga bedzie grozna?
To co mi bardzo imponuje to to, ze Probierz im wpoil gre PIŁKĄ, PODANIAMI PO ZIEMI, a nie ciągle daleką dzidą jak my. Na dzisiaj prezentują sie duuuużo lepiej od nas. W ogóle najlepiej w lidze się prezentują.
|
Gdyby nie to, że tydzień temu słyszałem to samo o Polonii, a po Arsenalu o Legii, to pewnie bym się z Tobą zgodził. Jagiellonia jest dobra na naszą ligę, ale obronę to ma śmieszną. Na ich szczęście w lidze chyba tylko Polonia ma dość argumentów żeby im tyły dobrze potestować.
0 22 napisał(a):

|
Akurat dośrodkowań w meczu to mamy chyba najwięcej z całej ligi.
|
Ale mówisz o dośrodkowaniach we własne pole karne

? Jak tak, to się zgodzę. Bo jak w pole karne przeciwnika, to Bełchatów jest zdecydowanie lepszy. No chyba, że liczysz wrzutki Pączusia, który od kilku lat nie potrafi przerzucić kolesia stojącego na krótkim słupku.
dwdx1906 napisał(a):

|
skończyli budowę w Białymstoku, teraz rozpieprzają
|
Tak, rozpieprzają, pewnie. Jakbyście nie zauważyli w Białymstoku jest prowadzona rozsądna polityka transferowa. Oni sprzedają, bo mogą, bo JUŻ pozyskali kogoś w miejsce sprzedawanych graczy. Za Grosickiego przyszli Kupisz i Makuszewski, za Bruno przyszli Burkhardt z Grzybem, za starzejącego się Hermesa Kascelan, za Króla przyszedł Sigdy, do tego wzmocnienie lewej flanki- Lato, perspektywiczny stoper z Litwy, Trytko jako inny typ napastnika i jeszcze szarpnęli się na Maycona, który się nie sprawdza. To są z grubsza ich ostatnie dwa okienka transferowe. Jak kasa się zgadza to mogą sprzedawać- kasę wydadzą na kolejne wzmocnienia w następnym okienku, może kogoś znowu sprzedadzą, ale ogólny bilans wyjdzie im na plus. Tak się buduje drużynę.
kreseq napisał(a):

Jaga ma w kazdej formacji kogos, kto uspokaja,kreuje,wykancza akcje. Reszta stara sie trzymac poziom. To cala filozofia. Wystarcza to na reszte ktora cieniuje.
Odejscie Grosickiego to bedzie strzal w stope. On robi wiatr i robi roznice. Szczerze mowiac nie wierze ze utrzymaja forme. Predzej Polonia lub od biedy GKS.
|
Grosicki wcale nie miał u nich miejsca w jedenastce, a na jego odejście szykowali się już co najmniej pół roku. Polonia bez Mierzejewskiego i Piątka była żenująca, z Widzewem końcówkę grała na czas. Bełchatów ma świetną konfigurację ofensywną. Dwóch bardzo dobrych skrzydłowych i napastnik z prawdziwego zdarzenia. Do tego Gol i Cetnarski w środku, w odwodzie młodzi Kuświk i Poźniak i leczący się Nowak. Gorzej z defensywą, która mnie nie przekonuje. No i brak ławki rezerwowych- wyjęcie dwóch ofensywnych zawodników pozostawi ich bezradnych.