Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2010, 23:18
Dzim89 napisał(a):Wyświetl post
No ta czwarta kolejka była niesamowita Lech, cracovia, Legia w dupe i remis Polonii odrabiamy!
Ale co do kogo odrabiamy? Lech był za nami, Legia miała tyle samo punktów, o parchach nawet nie wspomnę. Tylko Polonię trochę podgoniliśmy, ale to jest 4. kolejka dopiero.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, ale coś czuję, że stracą na tym jak my po odejściu Kosowskiego. Ciekawe, jak teraz będzie sobie radził Frankowski, jak nie będzie miał kto piłek dogrywać?
Oglądasz Ty czasem tę Jagiellonię ? To przeważnie Frankowski Grosickiemu nagrywał, a pan Chaos maścił sytuację za sytuacją.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
My przynajmniej mamy ten luz psychiczny w kolejnych okienkach transferowych, że nasz skład to leszcze których:
a) nie idzie sprzedać
b) nawet jak sprzedadzą, to i tak żadna strata.
Po prostu bardziej upośledzić się już nie możemy
Nie prowokuj, nie prowokuj, bo jeszcze zobaczysz. Wyjmij z tej jedenastki marzeń Małeckiego i zobaczymy jak będzie szło strzelanie bramek, zdobywanie punktów i utrzymanie się w lidze. Bo ja wcale nie jestem przekonany, że Maaskant naszym kopaczom przywróci choć namiastkę zagubionej formy.

Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
A nie mówiłem, że Jaga bedzie grozna?

To co mi bardzo imponuje to to, ze Probierz im wpoil gre PIŁKĄ, PODANIAMI PO ZIEMI, a nie ciągle daleką dzidą jak my. Na dzisiaj prezentują sie duuuużo lepiej od nas. W ogóle najlepiej w lidze się prezentują.
Gdyby nie to, że tydzień temu słyszałem to samo o Polonii, a po Arsenalu o Legii, to pewnie bym się z Tobą zgodził. Jagiellonia jest dobra na naszą ligę, ale obronę to ma śmieszną. Na ich szczęście w lidze chyba tylko Polonia ma dość argumentów żeby im tyły dobrze potestować.

0 22 napisał(a):Wyświetl post
Akurat dośrodkowań w meczu to mamy chyba najwięcej z całej ligi.
Ale mówisz o dośrodkowaniach we własne pole karne ? Jak tak, to się zgodzę. Bo jak w pole karne przeciwnika, to Bełchatów jest zdecydowanie lepszy. No chyba, że liczysz wrzutki Pączusia, który od kilku lat nie potrafi przerzucić kolesia stojącego na krótkim słupku.

dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
skończyli budowę w Białymstoku, teraz rozpieprzają
Tak, rozpieprzają, pewnie. Jakbyście nie zauważyli w Białymstoku jest prowadzona rozsądna polityka transferowa. Oni sprzedają, bo mogą, bo JUŻ pozyskali kogoś w miejsce sprzedawanych graczy. Za Grosickiego przyszli Kupisz i Makuszewski, za Bruno przyszli Burkhardt z Grzybem, za starzejącego się Hermesa Kascelan, za Króla przyszedł Sigdy, do tego wzmocnienie lewej flanki- Lato, perspektywiczny stoper z Litwy, Trytko jako inny typ napastnika i jeszcze szarpnęli się na Maycona, który się nie sprawdza. To są z grubsza ich ostatnie dwa okienka transferowe. Jak kasa się zgadza to mogą sprzedawać- kasę wydadzą na kolejne wzmocnienia w następnym okienku, może kogoś znowu sprzedadzą, ale ogólny bilans wyjdzie im na plus. Tak się buduje drużynę.

kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jaga ma w kazdej formacji kogos, kto uspokaja,kreuje,wykancza akcje. Reszta stara sie trzymac poziom. To cala filozofia. Wystarcza to na reszte ktora cieniuje.
Odejscie Grosickiego to bedzie strzal w stope. On robi wiatr i robi roznice. Szczerze mowiac nie wierze ze utrzymaja forme. Predzej Polonia lub od biedy GKS.
Grosicki wcale nie miał u nich miejsca w jedenastce, a na jego odejście szykowali się już co najmniej pół roku. Polonia bez Mierzejewskiego i Piątka była żenująca, z Widzewem końcówkę grała na czas. Bełchatów ma świetną konfigurację ofensywną. Dwóch bardzo dobrych skrzydłowych i napastnik z prawdziwego zdarzenia. Do tego Gol i Cetnarski w środku, w odwodzie młodzi Kuświk i Poźniak i leczący się Nowak. Gorzej z defensywą, która mnie nie przekonuje. No i brak ławki rezerwowych- wyjęcie dwóch ofensywnych zawodników pozostawi ich bezradnych.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 29.08.2010 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując