|
nie wiem jakie tu są zwyczaje myślę że jaga będzie się liczyć bo:
1) już w poprzednim sezonie należała do najlepszych w lidze
2) nie jest w trakcie budowy jak legia, wisła i polonia
3) co by nie mowić o sparingach to potrafiła tam zremisować z mistrzem turcji bursasporem czy rozjechać Leicester, dwa razy ograła lech w tym sezonie
4) pechowo odpadła z Arisem, prezentując w dwumeczu grę piłką a nie antyfutbol jak amica
5) ma probierza, czyli trenera który potrafi pomóc drużynie a nie tylko ciągnąć w dół (patrz skorża, ulatowski, tarasiewicz)
6) dobra atmosfera w szatni
7) co drugi mecz gra w białymstoku, do którego prawie każdy ma kilkanaście godzin tłuczenia się autobusem. to ma znaczenie, bo to nie przypadek że co rok są prawie najlepsi w grze u siebie, to samo ma flota świnoujście w 1 lidze. (owszem z powodu odległości słabo im szło na wyjazdach, ale jak pokazują ostatnie wyniki to raczej przeszłość)
8) ma czy raczej miała świetnie rozumiejący się duet grosicki - frankowski, a pozyskała jeszcze kupisza. praktycznie na każdej pozycji u nich gra naprawdę solidny grajek
9) prowadzą bardzo dobrą politykę transferową, patrz kupisz, a nawet maycon, który nawet jeśli się nie sprawdził, to sam fakt nakłonienia do gry w białymstoku króla strzelców SILNIEJSZEJ OD NASZEJ WG RNK UEFA ligi białoruskiej jest sukcesem
biorąc to wszystko pod uwagę uważam, że miejsce jagi w pierwszej szóstce nie jest czymś niemożliwym, a raczej czymś racjonalym. jagiellonia nie gra dobrze od wczoraj
PS: czemu nie zdobyli mistrza rok temu z grosickim? grosicki obecny a ten z zeszłego sezonu to inni piłkarze. w zeszłym sezonie miał tylko przebłyski, teraz rozjeżdzał leicester, bursaspor, aris, albo lech co pokazał choćby w dzisiejszym meczu. za gwiazdorzącego coutinho przyszedł zasuwający po boisku kupisz, po za tym drużyna jeszcze bardziej okrzepła i się zgrała. Ja uważam, że przy bryndzy jaką grają inne zespoły stabilnie grająca jagiellonia mogłaby to wygrać
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 29.08.2010 o godz. 22:19.
|