snyrting napisał(a):

Popatrzyłem i nawet zrobiłem screena z momentu dośrodkowania.

Wyraźnie widać, że nie popisali się Bunoza i Czikosz (oznaczeni strzalka), którzy nikogo nie kryją. Jak to powinno wyglądać pokazuje natomiast Cleber (niebieskie kółeczko).
Faktem też jest, że potencjalnie mogli zawalic takze pomocnicy, bo gdyby dośrodkowanie było na Polonistów oznaczonych czerwonym kółkiem, to ani Sobol (na zdjęciu już hamuje) i bodaj Małecki by do nich nie dobiegli.
Problem polega jednak na tym, że piłka trafiła do napastnika, który naszym obroncom uciekł.
|
pisałem to już wcześniej, ale się powtórzę - jest ich więcej w polu karnym, niż nas w tej akcji. Siłą rzeczy ktoś musiał być niekryty. Bunoza fakt, krył na radar, ale to akurat nie zawiniło przy bramce, natomiast Cikos miał do pokrycia dwóch zawodników - i nie dał rady. Natomiast jak się na filmie przyjrzysz, to stoją tuż za polem karnym Jirsak (który nic nie robi), Paljic (który po tym, jak mu założono siatke, stoi w miejscu i podziwia), Rios, który po nieudanym wślizgu tez stoi), Sobolewski, który też nic nie robi i Małecki, który też, k***a, nic nie robi. Przy takiej postawie naszej pomocy i przewadze liczebnej przeciwnika w polu karnym, nie dziwię się, że bramkę straciliśmy.