Wyświetl pojedynczy post
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2010, 22:04
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Toż to Angole kupując w maju Muche z Legii, będąc na 2 czy 3 z rzędu meczu Legii w ekstraklasie stwierdzili, że nasze rozgrywki to co najwyżej poziom angielskiej 3-4 ligi... zespołów pół-amatorskich.
Kolego 3-4 liga z tego co mi wiadomo jest płatna na dobrym poziomie tam gracze zarabiają sporo kasy.
Także tam gracze do ligi conference to jest 5 czy 6 liga są raczej zawodowe ! w pełni ... wiem że mecze z niższych lig są transmitowane w telewizji .
A stadiony w lidze angielskiej są na lepszym poziomie niż u połowy Polskich klubów w ekstraklasie . Niedawno w Divsion One grało Leeds i co ciekawe w zeszłym sezonie sensacyjnie wyeliminowali Manchester Utd w Pucharze Anglii i to było na Old Trafford także nie ma przypadku tam akurat ....

Diwision One to jest 3 liga angielska Dwision Two 4 liga zatem te ligi na pewno są w pełni zawodowe . Mecze co tydzień z tych lig są w telewizji . Także Anglia ma najlepiej zorganizowany system lig zawodowych na świecie ...
Także osobiście nie jestem pewny czy Wisła wygrała by rozgrywki takiej Division Two bo tam się gra 48 meczy w sezonie i mecze są oparte na typowo wyspiarskim futbolu walka ... kondycja wybieganie ... .
Borinho
Odpowiedz cytując