Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2010, 08:17
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja też w to nie wierze - Żeby grac jak taki Arsenal(żeby już z Barcą nie wyjeżdżać . to trzeba mieć gości którzy potrafią grać.W naszych warunkach to jest trochę tak jakby kolesiowi z zespołu punkowego, znającego kilka chwytów, kazać grac solówki Henrixa
Domyślam się że takie rzeczy jak ' Jeśli chcesz grać dobrze w piłkę, musisz tę piłkę posiadać. Dla mnie więc utrzymywanie się przy piłce jest ważną rzeczą.' - to im Kasperczak wbijał do łba na każdym treningu - efekt wiadomy.Posiadali ale do linii środkowej.

dlatego jestem dosyć sceptyczny co do tego że przyszedł Holender i będziemy grali po 'holendersku'.Bardziej wierze w to że znajdzie w tej 20tce grupę której piłka mniej przeszkadza niż pozostałym a w zimie wraz ze swoim ziomkiem , dokoptują takich którym piłka jeszcze mniej przeszkadza i na wiosnę zobaczymy widoczną poprawę.

Na dziś zadowolę się małymi kroczkami, żeby cokolwiek szło ku lepszemu.
Zgadzam się z tą opinią. Gdyby to było takie proste, mielibyśmy same Barcelony, a w najgorszym razie, Ajaxy. Wystarczyłoby długo być przy piłce, grać szeroko i pokazywać się na pozycje
A tak nie jest, bo najważniejsi w tym wszystkim są zawodnicy. To oni robią różnicę. Dlatego mam podobne oczekiwania co Ty. Poprawa jakości gry poprzez zimową wymianę kadry. A Holender być może będzie o tyle lepszym rozwiązaniem, że wraz ze swoim kolegą zakończą śmieszny proceder sprowadzania do klubu chłopaków z łapanki.

By the way...miałem już dawno o tym pisać, ale jakoś zeszło. Często zadaje się trenerom pytania, jakich preferują zawodników. Jedni mówią, że szybkich, inni, że technicznych, inni jeszcze, że wytrzymałych, albo wszystko do kupy, ale jeszcze nigdy nie usłyszałem z ust polskiego trenera, że chce zawodników inteligentnych. I oto jakaż była moja radość, gdy po tylu latach usłyszałem to od Maaskanta. W końcu doczekałem się trenera, dla którego inteligencja boiskowa zawodnika jest istotna...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując