Wyświetl pojedynczy post
voy2s
Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2010, 05:11
No ja wiem, że ważniejsze tak na prawdę są wartości dodane a że jak chodzi o cenę to wszelkie kwestie gwarancyjno-serwisowe mogą przewrócić atrakcyjność cenową ofert o 180 stopni. Chociaż jednak mam wrażenie, że na te dodatkowe aspekty zwraca się uwagę w prywatnych firmach a w państwowych jednak to cena będzie zawsze odgrywała kluczową rolę bo przecież nie trzeba się będzie tłumaczyć dlaczego wybrano droższą ofertę. A poza tym skoro później trzeba będzie dopłacać to fajnie - dodatkowa szansa na przytulenie lewej kasy. Ale tak już będzie skoro przy żłobie jest komunistyczny beton i kolesiostwo. A każdy młody polityk zanim się doczłapie do decyzyjnych stanowisk to na tyle zdąży się upaprać w gównie, że działa tak jak starsi koledzy.

Ale sytuacja, gdy zawalany jest termin za terminem bez żadnych konsekwencji to już jest dla mnie całkowita abstrakcja. Tak jak to, że prace na takich inwestycjach (albo drogowych) nie trwają 24h na dobę. Jakiś czas temu bodajże w Katowicach mieli remontować jakąś główną drogę i roboty były zaplanowane na kilka miesięcy, ale że zrozumieli jak to jest ważna trasa dla miasta wprowadzili 24h roboty i się uwinęli w kilka tygodni. No nikt mi nie wmówi, że wykończeniówki w środku stadionu nie można robić w ciągu nocy. Wiadomo, że jak był wylewany beton to niektórych etapów nie przeskoczysz, ale na takim etapie jak już jest tylko montaż elementów to na stadionie powinno być robotników jak mrówek w mrowisku.
So sick.... chory kraj.
Odpowiedz cytując