Wyświetl pojedynczy post
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2010, 00:07
Cytat:
Jeśli chcesz grać dobrze w piłkę, musisz tę piłkę posiadać. Dla mnie więc utrzymywanie się przy piłce jest ważną rzeczą. Oglądałem mecze Wisły i uważam, że drużyna za łatwo i za szybko traciła piłkę. Musimy więc zacząć utrzymywać się dłużej przy piłce i w ten sposób bardziej dominować w trakcie meczu. Jeśli dominujesz na boisku, a przecież Wisła w trakcie większości meczów jest mocniejszą drużyną, to nie masz zbyt wiele przestrzeni. Musimy więc sobie tą przestrzeń stworzyć, grając maksymalnie szeroko
Jeżeli Maaskant wdroży to o czym powiada w wywiadzie, to z każdym tygodniem powinno być lepiej. Innymi słowy, im lepiej będziemy grać bez piłki, tym przeciwnik będzie robił więcej kilometrów od nas. Zmierzajmy w kierunku stylu vel Guardiola, Wenger, Ferguson, van Gaal, a będzie dobrze. Jeżeli holendrowi wystarczy motywacji żeby taki system wprowadzić w Wiśle to na MP wystarczy z kilkukrotną nawiązką. Jak pisałem wcześniej, wyniki w ojczyźnie miał przeciętne, więc oby na gadaniu się nie skończyło...
Odpowiedz cytując