Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 22:31
jova napisał(a):Wyświetl post

Uważam, że treningi nie powinny być ani zbyt lekkie, ani zbyt ciężkie. Powinny być skuteczne, a to moim zdaniem oznacza dopasowanie ich do możliwości piłkarzy.
Mam nadzieję, że ci lepiej znający się na treningach za chwilę przedstawią dowody, że podwójne treningi to norma, a przykłady które wymieniłem wyżej to rzadko spotykane wyjątki. Bez dowodów jakoś trudno mi uwierzyć domorosłym trenerom.
Różne są szkoły.Ileż to naszych narzekało że pojechało na zachód a tam się z nimi nikt nie cackał tylko musieli trenować jak pozostali
Jasne że głupotą by było przyjść tu i od razu im zacząć aplikować nie wiadomo ile, natomiast powoli muszą być zwiększane obciążenia tak by wydolność poprawiała się naturalnie - innej metody nie ma i to też nie jest tak że jak nasi są słabi to mają być słabi bo i tak się nic nie da zrobić.Oczywiście że się da ale powoli i stopniowo.

co do długości treningu to też powinno się to zwiększać, dłuższy trening nie oznacza że zawodnik będzie zajechany a patrząc na nieprawdopodobne wprost zaniedbania techniczno taktyczne, to jest przymus by oni dłużej trenowali

Natomiast samo - 'ja wam teraz k.. pokaże' , nie ma sensu.

0 22 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Zresztą z tego co słysze to 'ostro' zaczał z piłkarzykami. Słusznie - tylko, że ich jest ze 20, a on jest jeden. Znudzi im sie taki profesjonalizm w ciągu 6 miesięcy i 'przegrają' 2-3 mecze..
Ja myślę że znajdzie się grupa której będzie się chciało a obiboki i spiskowcy odpadną.Pytanie czy oni są w stanie grać lepiej
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.08.2010 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując