|
Gdybym był Maaskantem (w dobrym miejscu dwa a postawiłem?) to wywaliłbym z klubu kilku graczy, tak jak już wiele osób tu pisało. Moja lista: Łobodziński jako pierwszy, Paweł Brożek (według mnie jest już kompletnie wypalony, a kiedyś mogliśmy tyle za niego dostać...), Kowalski, Pawełek i Boguski na wypożyczenie do kogoś z dołu tabeli, kto potrzebuje napastnika (chodzi mi o to, żeby mógł grać co mecz). Zastanowiłbym się jeszcze nad Gargułą i Jirsakiem. Nie chcę tu wypisywać nikogo z nowych, bo świętą prawdą jest, że za szybko na ich ocenianie. Czasem na "przebłysk geniuszu" trzeba troszkę poczekać.
Ogólnie moje poszukiwania zawodników wyglądałyby tak: tylko i wyłącznie młodość. Nawet nastolatkowie, którzy mogliby pójść na wypożyczenie. Zawodnicy poniżej 22, ewentualnie 23 lat. Bo tak jak już ktoś pisał w jakimś temacie, chyba była mowa o Bonnetim z Lazio, tacy piłkarze jak on nie mają już żadnych ambicji. Płącą mu i to wystarcza. Jemu już nie zależy na zmianie klubu na lepszy, powołaniu do reprezentacji, gry w europejskich pucharach. Marcelo odchodząć do PSV powiedział: "Poprzez Wisłę i PSV do reprezentacji Brazylii." Chyba nic więcej nie muszę dodawać.
Ostatnio edytowane przez DwayneWade3 : 26.08.2010 o godz. 21:31.
|