Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 19:47
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Znaczy kto,ja, Ty jesteśmy winni?
opinia publiczna w Polsce. Która kreuje na gwiazdy miernych piłkarzy, która pompuje balonik polskiej piłki, zamiast racjonalnie ją ocenić. Kibice, którzy w zaślepieniu nie widzą, że ich obiekty uwielbienia nie przystają umiejętnościami już nawet do niższych lig zachodnich. A może nawet ja i ty, omamieni np mistrzem Polski za Skorży dając przyzwolenie na dalszą grę w naszym klubie półproduktów piłkarskich
Czy może pseudo pisamcy,którzy piszą nie wiedząc do końca o czym. Dziś piszą o pilce,jutro o sianokosach. Więc skutki tego są jakie są\. Poza tym informacje na portalach są dla wyjątkowych jeleni,bo z całym szacunkiem ale jak można czeprać informację z takiego źródła.
ale o czym ty piszesz? ja nie biorę informacji z tego źródła, nikogo do tego nie zachęcam, ja nie rozumiem jak można tak zaklinać rzeczywistość. Podałem przykłady sytuacji które w mojej ocenie diametralnie różnią się od opisywanej rzeczywistości, i to jest m.in. jedna z przyczyn naszej słabości - bo mówienie że Lech zagrał świetny mecz na Ukrainie jest wierutną bzdurą i wpychaniem kibicom do głów nieprawdy. A potem wszyscy myślą - skoro wygrali na Ukrainie, to jest dobrze z naszą piłką. A nie jest - stworzyli pół sytuacji, strzelili gola po stałym fragmencie gry, ostatnie 30 min grali w zasadzie bez napastnika. W ich grze nie było jakości - ale o tym nikt nie napisze, bo przecież wygrali.
A tak swoją droga abstrachując od wszystkiego,to Jeleń strzelił ładną bramkę,a do niego nalezy własnie ładowanie goli,a nie to czy był najlepszy czy nie. Strzelił i za to go się rozlicza. Znazł się tam gdzie trzeba. Za to mu płacą.
I to jest clu tego co pisałem- strzelił bramkę, za to mu płacą, to jego psi obowiązek. A u nas szał jakby sam zdobył ligę mistrzów. To jest szkodliwe i niepotrzebne.
Zachodnich standardów. Zgodnie z nimi przyjmując to w klubie nie mamy żdnego takiego piłkarza. Koacza tak ale pikarza nie. Osobiście czekam na prawdziwą budowę nowej drużyny, i jakoś nie mam oporów gdy zdaje sobie sprawę,że może to być równoznaczne z pozbyciem się Brozków czy Sobolewskiego.
Tak jak uważałem,że profesjonalizacja i budowa zespołu zacznie się wtedy gdy zatrudnimy menagera z doświadczeniem w solidnym klubie,a to się właśnie stało, tak samo uważam,że nie ma sensu nadal wyczekiwać jakiś nieprawdopodobnych rezultatów uzyskiwanych przez ta kadrę która posiadamy. Bo oni mają za duże braki w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Na zachodzie się w piłkę gra a oni ją kopią.
Więc do póki nie kupimy sobie takich którzy grac potrafią to nie widze powodów aby wraz z przyjściem nowego trenera oczekiwać,że Boguski czy Brożek nagle nauczą się grać.
napisałem przecież to samo, tylko ubrane w inne słowa. Co więcej, jestem przekonany że nowego trenera czekąć będą bardzo trudne chwile - albo zostawi nasze gwiazdy, i będzie oscylował w okolicy 4-6 miejsca, albo podejmie próbę totalnej reorganizacji klubu, która w początkowej fazie może zaowocować naprawdę miernymi wynikami. Już widzę ile jadu będzie wtedy się tu lało - szkoda że tak mało ludzi dostrzega, że to jedyna droga do uzdrowienia sytuacji w naszym klubie
Odpowiedz cytując