witeq napisał(a):

Na koniec refleksja, że za obecny stan piłki w Polsce odpowiedzialni w zasadzie jesteśmy wszyscy.
Zupełnie nieuzasadnione zachwyty nad zwykłymi zagraniami - na jaki portal dziś nie wejdziesz, czytasz o "cudownym" golu Jelenia - a gówno, bramka zwykła, do średniego napastnika należy zdobywanie bramek z takiej pozycji. Irek nawet nie był najlepszy w swojej drużynie, zrobił co do niego należało.
|
Znaczy kto,ja, Ty jesteśmy winni?Czy może pseudo pisamcy,którzy piszą nie wiedząc do końca o czym. Dziś piszą o pilce,jutro o sianokosach. Więc skutki tego są jakie są\. Poza tym informacje na portalach są dla wyjątkowych jeleni,bo z całym szacunkiem ale jak można czeprać informację z takiego źródła. Przecież to jest kopiuj-wklej z depeszy PAP-u.Żeby je rozwinąc trzeba mieć wiedze w temacie,a takich jak na lekarstwo.. A tak swoją droga abstrachując od wszystkiego,to Jeleń strzelił ładną bramkę,a do niego nalezy własnie ładowanie goli,a nie to czy był najlepszy czy nie. Strzelił i za to go się rozlicza. Znazł się tam gdzie trzeba. Za to mu płacą.
Sądzę,że głównie winni są właściciele,którzy płaca ogromne pieniądze ludziom,ktorzy nie znają się na swojej robocie.Placąc Boguskiemu za to że nie potrafi przyjąć piłki klub sam sobie stawia wizytówkę takiego,gdzie płaci się nie proporcjonalnie do umiejętności.Mam nadzieje,że wraz z przyjściem Holendrów ta praktyka się zmieni.
witeq napisał(a):

Apeluję o przyjęcie zachodnich standardów oceny piłkarzy, bo ucieka nam już Słowacja i Białoruś..
|
Zachodnich standardów. Zgodnie z nimi przyjmując to w klubie nie mamy żdnego takiego piłkarza. Koacza tak ale pikarza nie.
Osobiście czekam na prawdziwą budowę nowej drużyny, i jakoś nie mam oporów gdy zdaje sobie sprawę,że może to być równoznaczne z pozbyciem się Brozków czy Sobolewskiego.
Tak jak uważałem,że profesjonalizacja i budowa zespołu zacznie się wtedy gdy zatrudnimy menagera z doświadczeniem w solidnym klubie,a to się właśnie stało, tak samo uważam,że nie ma sensu nadal wyczekiwać jakiś nieprawdopodobnych rezultatów uzyskiwanych przez ta kadrę która posiadamy. Bo oni mają za duże braki w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Na zachodzie się w piłkę gra a oni ją kopią.
Więc do póki nie kupimy sobie takich którzy grac potrafią to nie widze powodów aby wraz z przyjściem nowego trenera oczekiwać,że Boguski czy Brożek nagle nauczą się grać.