Wyświetl pojedynczy post
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 16:04
Oglądał ktoś wczoraj program Pospieszalskiego?
Akurat w przerwie między meczem LM, a "Dniem Świra" zafundowałem sobie tą przyjemność oglądać pięciu panów wypowiadających się na temat wydarzeń pod Krzyżem. Wśród gości byli Cejrowski i Hartman, dziennikarze Faktu i Gazety Prawnej, oraz jeden z obrońców krzyża. Generalnie przez cały program trwała dysputa na temat usuwania, bądź nie, no i bronienia tegoż symbolu. Hartman jako zagorzały ateista chciał w ogóle wywalić kapliczkę z Pałacu Prezydenckiego, zresztą parokrotnie wywołał śmiech wśród widowni. Dziennikarze Faktu i GP dyskutowali między sobą, starszy Pan spod Krzyża powiedział mniej więcej co spotyka ich tam na codzień. Ale w sumie ja nie o tym.

Rozbił mnie tradycyjnie Cejrowski. http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...082010/2491695 (polecam od 43.minuty zwłaszcza)
Głównie facet milczał. Ale jak już coś powiedział (o "szczaniu" pod Krzyżem, czy na koniec podsumowując Prezydenta i Premiera) to zebrał poklask całej sali. Zadziwiła mnie jedynie riposta personalna Hartmana wobec niego.

Przyznam wprost, że sam jestem raczej zwolennikiem przeniesienia Krzyża do Kościoła, bo tam jest jego miejsce, natomiast zachowanie przeciwników tego po prostu bulwersuje. Wiem, że jedni i drudzy, można rzec - siebie warci, jednak jakieś poszanowanie dla symbolu religijnego być powinno.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 26.08.2010 o godz. 16:11.