Wyświetl pojedynczy post
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 14:58
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Nie pomnik a mogiłę. A cmentarz Orląt Lwowskich we Lwowie to respektujesz? Z jednym mogę się zgodzić - termin zupełnie nietrafiony.
A Ukraińcy utrzymują ten cmentarz? To Ukraina go odbudowała? Domyślam się że skoro budżet państwa stać na postawienie mogiły dla Krasnoarmieńców którzy w 20 roku maszerowali by zlikwidować nasze państwo to już niedługo nie będę przesyłał pieniędzy do Związku Polaków na Ukrainie oddział w Odessie by mogli w jakiś sposób zabezpieczyć tamtejsze mogiły polskich żołnierzy, którzy polegli w tej samej wojnie bo od najbliższego czasu będą mieli tyle pieniędzy ile potrzebują.
Dla mnie finansowanie pomnika najeźdźcy z budżetu państwa podczas gdy nasi żołnierze leżą często pod drewnianym krzyżem jest oburzające. Żeby było jasne nie mam nic przeciwko powstaniu tego pomnika, człowiek zmarły zasługuje na szacunek nawet jeśli umarł w niewłaściwej sprawie, ale mam wiele przeciwko temu by był on finansowany przez państwo polskie.

emj10 napisał(a):
Śmieszy mnie twierdzenie, że nikt nie chce stawiać pomników ofiar katastrofy Smoleńskiej, bo już nawet na Węgrzech stoi pierwszy takowy pomnik
A co zrobiła polska ambasada na Węgrzech gdy pomnik odsłaniano i co potem zrobiło węgierskie MSZ ?
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 26.08.2010 o godz. 15:03.