Wyświetl pojedynczy post
Czarny
Member

Od: 12.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 14:20
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
dzięki że zostałem dla ciebie szefem.Miło mi.Do meritum.
Ja o NIK ty o UZP.Pogadaliśmy.Oczywiście jakby ktoś zgłosił do UZP zarzuty o uchybienia w przetargu to mogliby wstrzymać budowę.Ale tu nikt o tym nie mówi bo było by to idiotyczne po prawie 2 latach budowy.pomijam fakt że żaden uczestnik przetargu o to nie wystąpił a z reguły to oni wystepują w takich sprawach
Co do NIK kto chce niech sobie poczyta na www.nik.gov.pl jest tam wszystko w skrócie specjalnie dla willow o mozliwości wstrzymania budowy:
"Najwyższa Izba Kontroli nie może wywierać wpływu na merytoryczne decyzje wydawane w indywidualnych sprawach przez organy administracji lecz mając na uwadze wytyczone dla swoich przyszłych działań priorytety: państwo przyjazne obywatelowi, państwo oszczędne i państwo gospodarne Izba może zwracać się o informacje o sposobie załatwienia spraw przekazanych do właściwych organów decyzyjnych, a w razie potrzeby monitorować terminowość załatwiania tych spraw."
źródlo http://nik.gov.pl/contact.php
p.s. nawet ci się nie chciało poszukać info o NIK trzymając nos w kompie a co dopiero podziałać w sprawie stadionu mimo licznych apeli kilku osób.więc nie wymądrzaj się może
Jeśli nie widzisz związku pomiędzy wynikami kontroli NIK w zakresie stosowania ustawy prawo zamówień publicznych, a podjęciem kontroli udzielania zamówień przez Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych, to informuję cię, że taki związek istnieje. Szukać niczego nie muszę, bo na co dzień pracuję na tych ustawach, natomiast ty teoretyzujesz, nie umniejszając Twoich zasług dla tematu stadionu, które szanuję.
Odpowiedz cytując