Wyświetl pojedynczy post
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 12:41
Coglin napisał(a):Wyświetl post
pytanie troche odbiegajace od tematu - ktora wodka najlepsza z: Stock, Zoladkowa Gorzka Czysta de Luxe, Wyborowa, Palace, Maximus, Sobieski? ew. jakas inna w rozsadnej cenie.
Stock jest wg mnie dobrą wódką. Żołądkowa Gorzka też niezła ale widzę że już zwiastują tutaj powolny schyłek jakości tej wódki Oby nie Nikt nie wymieniał jeszcze tutaj Bolsa, a też jest przyzwoita i cena też rozsądna, bo podobnie kosztuje co Żołądkowa. Ale każdy lubi co innego.

Teraz kilka słów o piwie. Ostatnio trafiłem na piwa z browaru "Koreb", niby mającego 600-letnią tradycję i jak to małe browary robią piwa niepasteryzowane.
Wypiłem 3 rodzaje i mogę polecić jedynie piwo Łaskie Świeże. Fajne w smaku, nie czuć bardzo goryczki i jest ono bodaj niefiltrowane bo pływają takie trociny bodaj drożdży?
Inne piwo Łaskie - smak miało podobne do piwa które było na Litwie w centrum gdzie sprzedawali z takich beczek podczas meczu jak byliśmy. Nie potrafię tego smaku ocenić. Jak jakaś stara cola z domieszką czegoś. Dramat. Poszło do zlewu.
Ostatnie, Herbowe to piwo ciemne, korzenne i w miarę fajny smak. Trochę za słodkie, można sądzić że coś dosypują ale to domysły.
Piwa te kupiłem na straganie produktów regionalnych i cena butelki wynosiła 5 zł. Drogo, jak cholera a jakość nie jest zbytnio adekwatna.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując