Coglin napisał(a):

|
pytanie troche odbiegajace od tematu - ktora wodka najlepsza z: Stock, Zoladkowa Gorzka Czysta de Luxe, Wyborowa, Palace, Maximus, Sobieski? ew. jakas inna w rozsadnej cenie.
|
Stock jest wg mnie dobrą wódką. Żołądkowa Gorzka też niezła ale widzę że już zwiastują tutaj powolny schyłek jakości tej wódki

Oby nie

Nikt nie wymieniał jeszcze tutaj Bolsa, a też jest przyzwoita i cena też rozsądna, bo podobnie kosztuje co Żołądkowa. Ale każdy lubi co innego.
Teraz kilka słów o piwie. Ostatnio trafiłem na piwa z browaru "Koreb", niby mającego 600-letnią tradycję i jak to małe browary robią piwa niepasteryzowane.
Wypiłem 3 rodzaje i mogę polecić jedynie piwo Łaskie Świeże. Fajne w smaku, nie czuć bardzo goryczki i jest ono bodaj niefiltrowane bo pływają takie trociny bodaj drożdży?
Inne piwo Łaskie - smak miało podobne do piwa które było na Litwie w centrum gdzie sprzedawali z takich beczek podczas meczu jak byliśmy. Nie potrafię tego smaku ocenić. Jak jakaś stara cola z domieszką czegoś. Dramat. Poszło do zlewu.
Ostatnie, Herbowe to piwo ciemne, korzenne i w miarę fajny smak. Trochę za słodkie, można sądzić że coś dosypują ale to domysły.
Piwa te kupiłem na straganie produktów regionalnych i cena butelki wynosiła 5 zł. Drogo, jak cholera a jakość nie jest zbytnio adekwatna.