Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 09:45
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Szefie, Urząd Zamówień Publicznych (a właściwie prezes) może uznać umowę zawartą z naruszeniem przepisów ustawy prawo zamówień publicznych za nieważną ze względu na pewne nieprawidłowości przy przetargach i konkursie (a raczej jego braku) i wystąpić do sądu o stwierdzenie nieważności danej umowy. W takim wypadku prace na stadionie stanęły by jak w pysk strzelił.
dzięki że zostałem dla ciebie szefem.Miło mi.Do meritum.
Ja o NIK ty o UZP.Pogadaliśmy.Oczywiście jakby ktoś zgłosił do UZP zarzuty o uchybienia w przetargu to mogliby wstrzymać budowę.Ale tu nikt o tym nie mówi bo było by to idiotyczne po prawie 2 latach budowy.pomijam fakt że żaden uczestnik przetargu o to nie wystąpił a z reguły to oni wystepują w takich sprawach
Co do NIK kto chce niech sobie poczyta na www.nik.gov.pl jest tam wszystko w skrócie specjalnie dla willow o mozliwości wstrzymania budowy:
"Najwyższa Izba Kontroli nie może wywierać wpływu na merytoryczne decyzje wydawane w indywidualnych sprawach przez organy administracji lecz mając na uwadze wytyczone dla swoich przyszłych działań priorytety: państwo przyjazne obywatelowi, państwo oszczędne i państwo gospodarne Izba może zwracać się o informacje o sposobie załatwienia spraw przekazanych do właściwych organów decyzyjnych, a w razie potrzeby monitorować terminowość załatwiania tych spraw."
źródlo http://nik.gov.pl/contact.php
p.s. nawet ci się nie chciało poszukać info o NIK trzymając nos w kompie a co dopiero podziałać w sprawie stadionu mimo licznych apeli kilku osób.więc nie wymądrzaj się może
Odpowiedz cytując