Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2010, 16:27
0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, tak samo - też nie powalają. Chociaż warsztat Skorży już znam, a gdy przychodził Urban to totalnie nie miałem pojęcia co mnie czeka.
Napewno wiedziałeś, że Urban pracował w Hiszpanii, był trenerem młodzieży, że wraca po dłuższej przerwie do Polski i faktycznie,miałeś prawo nie wiedzieć co Cię czeka.Skorża z kolei zdobył 2 mistrzostwa, ale nie nie pokoi Cię fakt, że macie trenera, którego zwolniono z jakiegoś powodu z Wisły?
Przecież też nie macie pojęcia co Was czeka. Tak trudno to przyznać? Że facet jest anonimem, który może okazać się świetny, a może okazać się nędzny?
Nikt nie wie co go czeka. możesz "iść szczęśliwy wpaść pod koła Jaguara " W przeciwieństwie do reprezentantów polskiej myśli szkoleniowej, Do Robeta żywie większą nadzieję na poprawę gry,ponieważ reprezentuje najlepszą na świecie szkołe trenerską.To chyba coś więcej niż uczniowie "wąsa" Jurka Engela,Piechniczka i reszty świty.
Więc, skoro wywodzi się z Holandii, trenerskiego fachu uczyli go najwyższej znakomici specjaliści oraz miał najświeższe informację o trendach w piłkce i metodach szkoleniowych, możemy mieć większą nadzieję, że będzie naprawdę dobrze, zwłaszcza, że każdy kto się z nim spotkał wypowiada się o nim w najlepszy możliwy sposób.
Widzisz, co z tego, że tutaj jest anonimem.Z ręką na sercu napisz mi.Czy wiesz kto w tej chwili trenuje Feyenord Ajax Twente albo chociaż Den Haag?Chłopie w większości to są anonimowi trenerzy o których ja ty, czy redaktorzy Weszło nie mieli pojęcia, bo od tego są specjaliści w lidze holenderskiej.Żadnego klubu w Polsce nie stać na to, by zatrudniać Manciniego, Mourinho, Scolariego itp- to są trenerzy z pierwszych stron gazet.My jesteśmy futbolowym 3 światem i uważam, że powinniśmy gorąco dziękować naszym włodarzom , że ściągneli młodego ambitnego, który ocierał się o pracę w Ajaxie czy PSV.Była też o nim mowa w kontekscie pracy z reprezentacją Oranje.Zresztą, czy burzę w holenderskich mediach wywołał by jakiś anonimowy podrzędny trener?Chyba nie, zwłaszcza, że nawet prowadzący podkreśla, że w jego oczach stracił swoją renomę w oczach holenderskich drużyn.

Wow.

Ta.

Coś jednak sprawiło, że o Jimenezie słyszałem, a o Maaskancie - jak ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ FORUM - nie. Pewnie to, że prowadził Sevillę, a nie Malagę. Nie wykluczam też, że Sevilla za jego czasów grała co najmniej dobrze.
A powiedz mi,słyszłeś może o Antonio Alvarezie?Avama Granta, Domenico Di Carlo, Franco Colomba, Pasquale Marino?Zapewne nie, a to są trenerzy drużyn angielskich, włoskich hiszpańskich .Ciekay jestem ile osób w ogóle słyszało chociaż raz te nazwiska.A to znaczy, że są anonimowi i się nie znają?Nie, po prostu nie są to ludzie z pierwszych stron gazet.Innymi się ludzie nie specjalnie interesują.
Ciekawy jestem ile wcześniej o Jimenezie czy Simeone słyszałeś i w jakim kontekscie.

P.S. Rozumiem, ze go chwalicie - bo jest Wasz. To naturalne. Ale wyobraźcie sobie sytuacje, gdy Legia albo Lech biorą za trenera Jacky'ego Matijanssena. Wasz pierwszy tekst to nie będzie 'wow, świetny ruch' tylko 'KTO TO W OGOLE JEST?". I tak samo jest tutaj. Może będzie świetny, może będzie słaby. Zobaczymy.
A ja rozumiem, że starasz się zdeprecjonować naszego nowego trenera.-rozumiem, to że tak robisz- bo jesteś kibicem Legii, który wchodzi do tematu związanego z Wisłą.To naturalne.
Wyobraź sobie, że bym Wam bardzo zazdrościł, gdybyście kogoś sprowadzili z dobrej ligi - a najlepiej pierwszej.Nawet gdybym o nim nie słyszał, to z ciekaości chciałbym się o nim cokoliek dowiedzieć, zanim bym wydał jakieś osądy.Naprawdę mało osób zna się BARDZO DOBRZE na futbolu- ja się do nich nie zaliczam, więc pewnie dla wielu pieprzę farmazony.Może będzie świetny, może się nie odnajdzie w naszym futbolu, ale liczę że tak będzie, zwłaszcza, że od Cupiała ma ogromny kredyt zaufania- tak jak Walckx, który prawdopodobnie przygotuje bardzo solidne wzmocnienia ( a z zasłyszanych informacjii będzie mieć na to środki, których w Wiśle jeszcze nie było).

Znając życie jak Wisła wygra 2-3 mecze to będzie świetny, a jak będzie grała nadal tak jak gra to będzie wina piłkarzyków i złego przygotowania brzydkiego Kasperczaka. [/QUOTE]Póki co, piłkarze udawadniają, że pod względem przygotowania fizycznego leżą.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.08.2010 o godz. 16:33.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując