0 22 napisał(a):

|
Ale o co Ci chodzi? Nie powala, bo 97% tego forum jeszcze tydzień temu o istnieniu tego faceta nie wiedziało. O to mi chodzi. Powaliłby mnie Jimenez.
|
Sorry, ale nie powala mnie osobiście nazwisko Skorża, gdyż uważam, że to bardzo przeciętny trener. Co nie zmienia faktu, iż wśród słabych i nędznych polskich trenerów i tak się wyróżniał. Mimo wszystko Jan Urban jest lepszym fachowcem, gdyż parę razy utarł nam nosa, a przecież miał tak denny skład, że z ówczesnej Legii chyba tylko Mucha miałby miejsce w pierwszej 11 Wisły.
A co do Maskanta, to uważam, że jest to strzał w 10, gdyż na chwilę obecną jest właściwą osobą na właściwym miejscu. Gdy Wisła stanie się w 100 % profesjonalnym klubem, gdy będzie miał dobrą bazę szkoleniową i grono utalentowanych wychowanków, to wówczas można pomyśleć o trenerze z absolutnego europejskiego topu. Na chwilę obecną jest zbyt dużo do zrobienia - wzmocnienie składu, budowa infrastruktury, aby płacić ponad 1 mln E znanemu trenerowi, który pewnie i tak myślałby tylko o tym jak najszybciej stąd uciec do bardziej renomowanego klubu.