|
Nie wiem kogo oczekiwaliście,że tutaj przyjdzie Felix Maghat co najmniej?To jest właśnie gość o jakim myślałem. Z jakimś tam dorobkiem, w solidnej lidze. Tym samym on jest nam potrzebny a my jemu. Robiąc złą pracę u nas skreśla się na wiele lat z europejskiego futbolu średniego szczebla. On nam jest potrzebny z holenderskim podejściem do pracy z kopaczami/ Potrzeba czegoś nowego, innego niż te orły do tej pory widziały. A my jemu do czego jesteśmy potrzebni?A no choćby do tego aby podtrzymać jego płynność finansową,niektórzy widzę robią z tego zarzut?To jaki inny powód miałby go na tą prowincję przygnać,poza tym awansując z nami do LE pokazałby,że jednak można awansować z słabej ligi do rozgrywek pucharowych. Na pewno CV dość solidnie by mu to wzbogaciło.
Natomiast pozytywnie jestem nastawiony odnośnie zatrudnienia faceta z doświadczeniem w pracy managerskiej w takim klubie jak PSV. Widział jak to działa w tak dobrym klubie od środka,to teraz nic tylko przenieść to z modyfikacjami wynikającymi z specyfiki ligi na polski grunt. Coś w kierunku profesjonalizacji klubu zostało zrobione.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|