Wyświetl pojedynczy post
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2010, 14:48
Rosomak napisał(a):Wyświetl post
Tak, wszystko jest możliwe, dlatego zwróć uwagę, że ja we "wnioskach" wskazałem wyłącznie na rejestrację działalności na policji.
Też chciałbym tą rejestrację zobaczyć. I czy to znowu jacyś Czempioni byli, czy co tam innego...

wojtala8 napisał(a):Wyświetl post
Rav a coś ty jest jakiś detektyw malanowski człowieku wrzuć że już na luz z tą datą bo nudne się to robi..a niech ten monograf nawet krasnoludki lub rysiek z klanu robił. Ile można wałkować ten sam idiotyczny temat daty Resovii jeszcze 50 stron będziecie pier...ć o dacie?
Widzisz tytuł tematu? To zluzuj.
Jeśli Wisła ma swoją obecnością firmować jakąś imprezę, to nie powinno być żadnych wątpliwości co do jej genezy. Inaczej, jest to wycieranie gęby Wisłą, jej historią i marką, a to nie musi mi się podobać.

Wywołałem ten temat m.in. dlatego, że wiele lat temu rozmawiałem o tym z jedną osobą, którą uważam za bardzo dobrze zorientowaną w kwestiach historycznych - sam ekspertem od historii absolutnie nie jestem. Śmieszne wydaje mi się datowanie klubu na 1905 rok w sytuacji, w której pierwszy udokumentowany mecz odbył się we wrześniu 1907. Może doczekam się artykułu rzetelnie opisującego ten temat.
Ostatnio edytowane przez rav : 24.08.2010 o godz. 14:56.
Odpowiedz cytując