Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2010, 12:32
Ja nie potrafię zrozumieć tego powszechnego oburzenia na przekładanie meczy. Co to za problem, że jakaś druga drużyna nie z własnej winy będzie musiała zagrać dwa mecze w odległości 4 dni od siebie. Zresztą ja bym nie widział problemu pójść nawet jeszcze dalej i bardziej uelastycznić harmonogram. Bo w przypadku, gdyby np. Lech miał potrzebę przełożenia meczu z Wisłą, to bez sensu, żeby taki hicior wypadał w jakiś wtorek. Niech sobie przejdzie na następny weekend, a przesunąć można później np. Lech vs Polonia Bytom.

Nie jest też dla mnie argumentem, że to jest nieusprawiedliwione piłkarskie utrudnienie dla drugiego zespołu, który w krótkim odstępie musi grać dwa mecze. Jakoś Lechowi gra w pucharach z Dniepropietrowskiem nie przeszkodziła roznieść na kawałki Cracovię, a baty od Dyskobolo nie przeszkodziły Legii poprawić grę na Cracovię.

Szczerze mówiąc to chyba najlepszym rozwiązaniem tego całego zamieszania byłoby zrobienie dodatkowej kolejki na koniec każdej rundy, żeby powyłapywać spadkowe mecze.

A co do samego Lecha - im z kadry wypada jakoś rażąco dużo piłkarzy. Ja rozumiem, że można olać, jak komuś wypada nawet 3 podstawowych, ale im wypada ponad połowa pierwszego składu... W takiej sytuacji, to przenosiny uznałbym wręcz za obowiązkowe.
Legionista
Odpowiedz cytując