SZYMEK_TSW napisał(a):

|
Akurat u nas ta asfaltowa droga wygląda estetycznie, jak dla mnie lepszy asfalt niż najbardziej oklepany wzór kostki w Polsce.
|
Szczerze to jak dla mnie lepiej wygląda niż ta kostka. Tym bardzie, że ma być przykryta tą sztuczną murawą co to na orlikach jest więc jak dla mnie ok. Kostka to powinna u nas być przed stadionem. Jest jednak nadzieja, że powstanie baza treningowa wraz z przyjściem tego holendra najlepiej by było aby powstała na obrzeżach miasta, bo na Reymonta raczej miejsca na nią nie ma[ co najwyżej na kilka boisk] a jeśli chcemy odnosić sukcesy potrzeba ich kilkanaście. Do tego mógłby dość ośrodek odnowy z basenem jednym czy też dwoma. Kwota 30 mln zł może by wystarczyła. Oczywiście wygospodarowanie takiej sumy przez Wisłę w ciągu jednego roku jest niemożliwe[ chyba, żeby Boguś oszalał w pozytywnym znaczeniu tego słowa i rzucił kasą mówiąc do Stana Valckx'a " masz tu kase i zbuduj mi bazę treningową". Jednak tak się nie stanie więc systematyczna rozbudowa przez kolejne 5-6 lat powinna nam dać bazę na poziomie średniaka ligi europejskiej. Na to potrzeba jednak czasu czasu i jeszcze raz czasu. Czy Boguś wytrzyma trudno przewidzieć. Skoro jednak trzymał Skorżę po odpadnięciu z Levadią to można być dobrej myśli.