Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2010, 22:23
willow napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieję, że mylę się w moich ocenach całej tej sytuacji, nie mniej mam prawo mieć wątpliwości.
Luzik, jak to się mówi, tylko głupi nie ma wątpliwości
Ja jestem na tak pewnie dlatego że nie spodziewałem się żadnego szału a wręcz odwrotnie.Mam też inny pogląd na pracę trenera i te tzw osiągnięcia nie są u mnie na pierwszym miejscu , doświadczenie zresztą też ale to w przypadkach gdzie trenerem zostaje bardzo dobry zawodnik, który przez wiele lat pracował pod wieloma świetnymi trenerami.

Akurat Maaskant doświadczenie ma i to spore - nie pracy z dobrymi klubami ale pracy w bardzo ciekawej lidze.
Ty trochę nie doceniasz ligi holenderskiej ale ta liga jak i cały kraj to jest ewenement na skalę światową.
Holandia to jest mały kraj, mający tylko kilka średnich miast a reszta to miasteczka i wioski a mający znakomity system szkolenia, mnóstwo świetnych zawodników i na prawdę konkretną ligę która oczywiście do tej wielkiej 5 nie należy ale jest w tej następnej grupie.

Oczywiście jest ta wielka trójka, gdzie Feyenoord dopiero zaczyna wychodzić z ogromnego jak na nich kilkuletniego kryzysu, ale pojawiają się nowe biedniejsze ale konkretne ekipy.To już nie jest monopol.2 lata temu Alkmaar, teraz Twente zdobywa mistrza - jest spora klasa średnia

Oczywiście sam trener nic nie da - widziałeś wczorajszy mecz i to jest obraz nędzy i rozpaczy.Bardzo cieszy że z nim przychodzi 'ziomek' i to nie byle kto.Podejrzenia podejrzeniami - będziemy go oceniać ale to jest postać przy której reszta dyr sportowych w Pl to jakieś pionki.

Zobaczymy jak to będzie.Na pewno koleś będzie miał lepiej niż Petrescu, który ledwo przylazł, wywalili jedyną osobę mu przychylną - Mielcarskiego i został sam w zasadzie już skazany na pożarcie przez sępy.

Tu wydaje się że trener będzie miał dyrektora, prezesa i właściciela za sobą - oby miał też średnie pieniądze i wolną rękę w przemeblowywaniu składu.

ps i tak nawet nie zauważyłem jak się zapędziłem - słusznie - o dyr sportowym to będzie można mówić jak podpisze...taki stary a taki głupi ze mnie typ
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.08.2010 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując