willow napisał(a):

Mam nadzieję, że mylę się w moich ocenach całej tej sytuacji, nie mniej mam prawo mieć wątpliwości.
|
Luzik, jak to się mówi, tylko głupi nie ma wątpliwości

Ja jestem na tak pewnie dlatego że nie spodziewałem się żadnego szału a wręcz odwrotnie.Mam też inny pogląd na pracę trenera i te tzw osiągnięcia nie są u mnie na pierwszym miejscu , doświadczenie zresztą też ale to w przypadkach gdzie trenerem zostaje bardzo dobry zawodnik, który przez wiele lat pracował pod wieloma świetnymi trenerami.
Akurat Maaskant doświadczenie ma i to spore - nie pracy z dobrymi klubami ale pracy w bardzo ciekawej lidze.
Ty trochę nie doceniasz ligi holenderskiej ale ta liga jak i cały kraj to jest ewenement na skalę światową.
Holandia to jest mały kraj, mający tylko kilka średnich miast a reszta to miasteczka i wioski a mający znakomity system szkolenia, mnóstwo świetnych zawodników i na prawdę konkretną ligę która oczywiście do tej wielkiej 5 nie należy ale jest w tej następnej grupie.
Oczywiście jest ta wielka trójka, gdzie Feyenoord dopiero zaczyna wychodzić z ogromnego jak na nich kilkuletniego kryzysu, ale pojawiają się nowe biedniejsze ale konkretne ekipy.To już nie jest monopol.2 lata temu Alkmaar, teraz Twente zdobywa mistrza - jest spora klasa średnia
Oczywiście sam trener nic nie da - widziałeś wczorajszy mecz i to jest obraz nędzy i rozpaczy.Bardzo cieszy że z nim przychodzi 'ziomek' i to nie byle kto.Podejrzenia podejrzeniami - będziemy go oceniać ale to jest postać przy której reszta dyr sportowych w Pl to jakieś pionki.
Zobaczymy jak to będzie.Na pewno koleś będzie miał lepiej niż Petrescu, który ledwo przylazł, wywalili jedyną osobę mu przychylną - Mielcarskiego i został sam w zasadzie już skazany na pożarcie przez sępy.
Tu wydaje się że trener będzie miał dyrektora, prezesa i właściciela za sobą - oby miał też średnie pieniądze i wolną rękę w przemeblowywaniu składu.
ps i tak nawet nie zauważyłem jak się zapędziłem - słusznie - o dyr sportowym to będzie można mówić jak podpisze...taki stary a taki głupi ze mnie typ