|
[QUOTE=willow;966736]Cytat:
Trzeba było przeczytać wywiad z Basałajem, który wyraźnie powiedział, że zagraniczny trener z doświadczeniem i osiągnięciami jest strasznie drogi. Jeśli to nie jest parametr finansowy, to co to jest?
QUOTE]
Strasznie drogi to znaczy ile? Doswiadzczenie i osiagniecia to jakie ? Porownujac to do naszego podworka to chyba lepiej miec trenera ktory ma doswiadczenie z ligi holenderskiej (10 lat) oraz ktory osiagnol 8 miejsce w tejze plus gra w LE niz takiego co ma doswiadczenia w lidze polskiej w przegrywaniu wysztkich prestizowych meczow oraz osiagniecia w postaci porazki w II rundzie kwalifikacji ligi mistrzow z mocarzami z Estonii. Oczywiscie moglibysmy miec kogos kto kilka razy wygral silna lige zachodnia ( angielska lub hiszpanska) oraz co najmniej polfinal ligi mistrzow. Tylko ze to mi sie wydaje jest wlasnie to strasznie drogo na ktore nas nie stac. A pozatym co my jako klub mam takiemu trenerowi do zaoferowania: perspektyw, prestiz, pieniadze? Zadne z powyzszych.
Nawiazujac do walki bokserskiej trzeba boksowac w swojej wadze bo w wadze wyzej moze byc szybki i calkowity nokaut. A trener ze sztabem za miliony gwarantem na wejscie do LE nie jest a reperkusje mogly by byc olbrzymie.
Konczac ja tez mam watpliwosci i obawy ale ja staram sie widziec szklanke do polowy pelna
|