|
Cytat:
"3. Trzeba umiec wykorzystac sytlacje jezeli takowa sie nadarza. Idac tym tokiem rozumowania Inter nigdy nie powinien zatrudnic Murinho przeciez to byl trener z promocji (nic nie trzeba bylo placic poprzedniemu klubowi) a w dodatku o zgrozo zwolniony! po slabych wynikach. A odnosnie parametrow finansowych przy wyborze trenera nic nie slyszalem moglbys przyblizyc temat podajac kto ile zadal oraz ile komu dawal klub oczywiscie jezeli nie stanowi to dla ciebie problemu."
Trzeba było przeczytać wywiad z Basałajem, który wyraźnie powiedział, że zagraniczny trener z doświadczeniem i osiągnięciami jest strasznie drogi. Jeśli to nie jest parametr finansowy, to co to jest?
To zdanie mówi mi również, jak Basałaj sklasyfikował naszego nowego trenera: jako osobę bez doświadczenia i osiągnięć :/ przynajmniej ja to tak interpretuję, a fakty z jego dotychczasowej kariery również by na to wskazywały. Do tego dochodzi jeszcze niechęć do rządów twardej ręki i rozwiązywanie konfliktów rozmowami. Moi drodzy, żeby rozmawiać, to trzeba mieć partnera po drugiej stronie. Która z naszych gwiazdek się do tego nadaję?
Życzę mu jak najlepiej, ponieważ jak najlepiej życzę mojemu klubowi, to chyba logiczne. Napisałem o moich odczuciach, do których mam prawo.
Podejrzewam, że wbrew temu, co się w Polsce pisze, to Stan Valckx stał za transferem Maaskanta do Wisły. Mam nadzieję, że nie pociągnął go do siebie tylko z racji tego, że są kolegami, bo to by już zaczęło troszeczkę śmierdzieć.
Mam nadzieję, że mylę się w moich ocenach całej tej sytuacji, nie mniej mam prawo mieć wątpliwości.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński
"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
|