Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2010, 13:49
A mnie jednak martwi napływ obcokrajowców.
Chyba pierwsze pytanie na wczorajszej konferencji było o sens trzymania brazylijczyka, który tylko wybija piłki. Kulawik odpowiedział, że to jest temat na osobną dyskusję, ale to pytanie najlepiej zadać selekcjonerowi, kiedy będzie musiał powoływać piłkarzy z pierwszej a może drugiej ligi.

Ja wiem, że w tej chwili na rynku nie ma ukształtowanych, wartościowych polskich zawodników. Ale trzeba zadbać właśnie o to, żeby byli. Taki Sobota ma talent, ale jest nieukształtowany, bo w wieku 23 lat dopiero debiutuje w Ekstraklasie, nikt go wcześniej nie wypatrzył. Rado dostaje szanse w Ekstraklasie- źle- na ch*ja nam on, wyj*bać trenera- a potem zdziwienie, że 23-latek nie ma niezbędnego doświadczenia. Ile lat do składu przebija się Mączyński, a chłopak ma papiery na granie i gdyby Skorża postawił na niego kiedy był czas, to Jirsak by się już dawno do 18 nie mieścił a i po Gargule byśmy nie płakali.

U nas nie sprowawdza się młodych piłkarzy, bo zakłada się, że żeby grać muszą być z miejsca lepsi od 30-letniego weterana. Jeden słabszy mecz i chłopak ląduje na wiecznej ławie- zakładając oczywiście, że w ogóle dostanie szanse na grę. Potem nie ma dopływu świeżej krwi i kończy się systematycznym obniżaniem lotów przez drużynę.

Inna sprawa to system szkolenia i potrzebna do tego infrastruktura, ale to nie ten temat.
Odpowiedz cytując