kacpergawlo napisał(a):

|
Gadacie o tej ciężkiej ręce itd. a według mnie to by dało przerażające skutki. Czy myślicie, że nasi gracze nagle przestawili by się na takie katowanie? Nie chodzi o ich charaker tylko o fizjologie. To tak jakby z dnia na dzień szef kazał Ci pracować dwa razy intensywniej, podałałbyś ? Nie. Skończyłoby się pewnie tak, że nasi gracze byliby wrakami kondycyjnymi i treningi przyniosłyby odwrotny efekt do zamierzonego. Po za tym w mało którym klubie odnoszącym jako takie sukcesy efekty przyniosły katorżnicze treningi. Większość potentatów stawia na technike.
|
W ogóle zastanawiasz się choć chwilę przed wysłaniem posta czy to takie złote myśli w stylu co mi do łba na szybkiego przyjdzie, to od razu dziele się tym z resztą

?
Większość potentatów stawia na technikę

- mistrzostwo - przyzwyczaj się że my jesteśmy zwykłymi pionkami a pionki mogą jedynie postawić na dobre przygotowanie kondycyjne i taktyczne.Pisać o potentatach i technice w kontekście tego co widzimy od przynajmniej 2 lat to jakaś kpina.
To są techniczne zera i nikt ich nie nauczy w tym wieku jak prosto kopać piłkę,kiwać, zagrywać.Za późno.
A co do tzw ciężkiej ręki - czy uważasz że ktoś jest na tyle głupi że wprowadzi takie obciążenia, które 'zabiją'?
To Petrescu - twardy typ, jak zobaczył na jakim to wszystko jest poziomie w ogóle zmienił plany i stopniowo im podkręcał obroty.Przez dłuższy czas kazał im po prostu biegać, gdzie nawet laik wie że jest to w zasadzie jedyna metoda by poprawić kondycję.Nie gierki, nie dziad tylko okrążenie po okrążeniu - nie ma innej opcji.
Tak więc bądź spokojny - nikt tu nie da w dupę naszym ofermą tak by nie mogli się ruszać.Natomiast treningi muszą być intensywniejsze i to bez 2 zdań, tylko to się rozbija na rok czasu.
Twoim kolejnym zmartwieniem było, jak koleś który grał o inne cele w Holandii poradzi sobie w sytuacji gdy musi grać o mistrza...Ja myślę że on już dzisiaj doznał szoku patrząc kogo ma na składzie, to musi być spora trauma że takimi drewnami można zdobyć mistrza 40 milionowego kraju i do tego grać z powodzeniem w pucharach.