Powiem tak- ten mecz mnie zaskoczył na... plus (oczywiście mówię o Wiśle bo Widzew mnie mało obchodzi).
Tak na plus. Widać było, że nasi kopacze coś tam sobie uzmysłowili i pokazali chęć i walkę- może nie całkiem na śmierć i życie, może nie taką jak widzimy w Anglii ("nie porównujmy..."

), ale widać było po nich, szcz. po Wilku, że było ciężko a dali radę.
Mecz nie był porywający, pewnie jakby nie to, że grała w nim Wisła to bym przełączyła kanał, ale taka jest ogólnie nasza liga.
Małecki nie byłby sobą jakby w trakcie meczu nie miał pretensji, ale mnie to śmieszy w taki pozytywny sposób. "Szymek" jak sam dziś mówił, miał podobnie.

Fajne zachowanie Małego gdy schodził- spokojnie podziękował naszym kibicom, pomachał, a jak zszedł z boiska to pokazywał Widzewiakom by gwizdali głośniej. Ja osobiście lubię takich graczy, więc przyklaskuję tutaj Patrykowi, ale każdy może mieć inne zdanie.
Palijć gola zdobył i... I tyle. Cieszę się, że to on- nowy, a nie ciągle "starzy, dobrzy znajomi", strzelił tą bramkę, duży jej procent należy też do Riosa (noi asysta Małego). Ale poza tym to dalej nic. Także nie piszcie tutaj co poniektórzy o "znawcach"...
Paweł Brożek- wchodzi z zapasem sił i nie korzysta z tego. Krótko przebywał na murawie (bo chyba nie da się powiedzieć, że grał), ale i tak słabiutko. Więcej oczekuję po zawodnikach wchodzących z ławki, szczególnie w takim meczu. Boguski z Piotrkiem też nie lepiej, choć ten ostatni na nie swojej pozycji...
Cieszy zwycięstwo i to, że może jednak się chłopaki po mobilizują nawzajem i stworzą team. Nadzieja jest, bo też oni nam ją dali.
Ale to tylko jeden mecz. Pożyjemy- zobaczymy co będzie jak przyjdzie nowy trener.
PS. Tego kapitana bym chyba zostawiła Mackowi. Sobol od jakiegoś czasu nie jest sobą, a ta opaska mu nie pomogła także...
Teraz czytam, że większość z utęsknieniem wspomina Pablo Alvareza. A jak był to tyleż osób na niego narzekało co chwila. Jakby był Pablo i Erik to byłaby niemal super obsada prawej obrony [jak na nasze..], ale sam Cikos nie zawodzi. Nie rozumiem was, ale chłopak radzi sobie na tyle na ile może- dobrze. Generalnie wiemy jak gra ta nasza Wisła, ale w tych pierwszych choćby meczach to on się prezentował jedynie tak, że oczy nie bolały, szcz. z tych nowych.
Prośba- co była napisane na naszej oprawie na górze bo nie mogę odczytać z zdjęcia?
EDIT2: Dzięki *DareKk_11* !

Bardzo świetne! Jak zawsze brawa dla naszych Ultrasów.