Dzimi napisał(a):

Alvarez>>>Cikos
Jest jeszcze 10 dni okienka transferowego, gdyby się dało ściągnąć kogoś innego na prawą stronę obrony odesłałbym Cikosza tam skąd przyszedł (koniec wypożyczenia przed czasem). To najsłabszy prawy obrońca w lidze na przestrzeni ostatnich lat i jeden z najsłabszych piłkarzy w Wiśle Cupiała (od 1998 roku).
W ofensywnie coś tam próbuje, ale w defensywnie jest totalnym zerem. Nie stanowi żadnej zapory, każdy go przechodzi jak chce, a przecież ma być obrońcą. Prezentuje poziom zbliżony do Kowalskiego i razem z nim powinien opuścić skład Wisły czym prędzej.
|
Co Ty pieprzysz? On jest dobry ale potrzebuje czasu ,ogrania i przede wszystkim doświadczenia , kapitan Słowackiej młodzieżówki pokaże jeszcze na co go stać. Wydaje mi się że wszyscy oceniacie jego dzisiejszy występ przez pryzmat czerwonej kartki i gdyby nie ta kartka to chwalilibyście go tak samo jak Bunozę . Wg mnie do momentu otrzymania drugiej żółtej grał naprawdę przyzwoicie , nie miał jakichś poważnych błędów ,oczywiście drobne były w ustawianiu się nieraz i zachowaniu ale podobne popełniali Bunoza i Diaz , oczywiście za kartkę trzeba go skrytykować ale należy zrozumieć - to było w ferworze walki . Z tą Twoją oceną przesadziłeś i to co napisałeś nie ma nic współnego z rzeczywistością , ja bym go jeszcze nie skreślał tak jak to większość z Was robi , mam nadzieję że za jakiś czas - może za rok będzie naszym nowym Baszczem. Ostatnio na Bunozę też wszyscy narzekali i mówili jaki on to jest słaby , nie ma umiejętności itp . jakoś dzisiaj wszyscy krytykanci Bunozy zamilkli i przerzucili się na Cikosza. Oczywiście nie mówię że zagrał rewelacyjnie , jeszcze do tego dużo mu brakuje ale jest nadzieja że będzie znacznie lepiej . On jest piłakrzem , my jesteśmy kibicami , naszym zadanie jest wspierać jego a nie po kilku meczach gnoić!