|
Przyznaję, że myliłem się co do Bunozy. Zbyt szybko go skreśliłem, a dziś pokazał, że potrafi grać całkiem przyzwoicie. Daleko mi do zachwytów, ale dzisiejszym występem Gordan sporo zyskał w moich oczach.
Przyłączam się do osób chwalących Wilka. Przy słabszej formie Sobola ten zawodnik może na dłużej wskoczyć do pierwszego składu.
Bardzo szkoda mi Cikosa. Podoba mi się jego charakter, bo widać, że to jest chłopak, który w każdym spotkaniu stara się dać z siebie 110% i podobnie jak Diaz lub Sobol biega do utraty tchu. Niestety w obronie radzi sobie kiepsko. Gra za nerwowo i zbyt łatwo daje się ogrywać. Mam nadzieję, że z czasem zacznie grać spokojniej, bo widzę w nim materiał na bardzo solidnego grajka.
Ostatnio przez forum regularnie przelewają się fale pesymizmu, ale ja nie zamierzam się do nich przyłączać. Nawet przy słabej personalnie obronie widzę w naszych piłkarzach wystarczająco dużo potencjału by stwierdzić, że przy odpowiedniej taktyce i dobrej organizacji gry nasi zawodnicy są w stanie zdominować tą ligę.
|