Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 17:41
kot napisał(a):Wyświetl post
Tak trzymać panowie Basałaj i Cupiał !!!

Jestem przeszczęśliwy, że wreszcie znalazł się człowiek ( Basałaj ) który przekonał Cupiała do powierzenia Wisły profesjonalnym działaczom. Czekam jeszcze na oficjalne info o dyrektorze sportowym i uznam wtedy duet holenderski za strzał w dziesiątkę Basałaja. Już terez pierwszy mu dziękuję, za wysłuchanie modlitw kota i za odwagę.

Stan Valckx dla mnie jest od dziś szefem sportowym Wisły i mam nadzieję, że będzie on dla piłkarzy i nie tylko, ostatnim szczeblem w dyskusji o pracy, oczywiście wyłącznie w razie konfliktu na linii piłkarze trener. Błagam Basałaja, aby tak to w klubie urządził, że nawet on nie wtrąca się w sprawy sportowe, o ile wyniki pracy Holendrów, zacznie oceniać dopiero od przyszłego sezonu. Cupiał już na zawsze powinien zamknąć drogę piłkarzy do jego biura czy domu, aby Ci wiedzieli, że żarty i amatorka w Wiśle skończyły się na zawsze.

Robert Patrick Maaskant, zapewne jest efektem decyzji Stana Valckx i póki co, ufam tej decyzji w 100 %. Nasz ewentualny dyrektor, to nie "no name" w świecie piłki i jego pozycja oraz układy w świecie piłkarskim są niepodważalne i daje to nadzieje, że transfery w Wiśle od dziś będą na "względnym" dla Wisły, poziomie europejskim. Nigdy jeszcze w Polsce, żaden klub nie miał dyrektora sportowego nie Polaka a Valckx do tego, to ktoś z wyższej półki światka piłkarskiego. Co do trenera, to Maaskant także w polskiej piłce klubowej, to najlepsza do tej pory opcja ze wszystkich dotychczasowych. Jego CV trenerskie jest o wiele bogatsze od Petrescu czy Bacero, nie mówiąc o juniorze Urbanie czy wszystkich "no nemach" z Polski ( poza Kasperczakiem ) i trzeba mu życzyć z całego serca, aby w Wiśle spełnił swoje marzenia nie tylko mistrzowskie, ale i pucharowe, a jak donoszą w kuluarach holenderskich, trener nasz był brany pod uwagę przez topowe kluby holenderskie, co tylko rodzi dużą nadzieję na nasz obustronny sukces.

Liczę , że Basałaj z Cupiałem, nie tylko wygospodarują pieniądze na niezbędne transfery dla duetu holenderskiego, ale , że powiększą ten duet o kolejnych pracowników holenderskich i to nie wyłącznie w ekipie pierwszego trenera. Tutaj zwracam się z całej swojej Wiślackiej " MOCY" do prezesa Basałaja i Cupiała o środkli finansowe na urządzenie bazy szkoleniowej przez duet holenderski i zatrudnienie w ME trenerów specjalistów z Holandii, jeśli tak zażyczy sobie duet Valckx i Maaskant, co byłoby dla Wisły, wręcz zbawieniem. Szkolenie piłkarzy jest bowiem sednem sensu sprowadzenia do Wisły Holendrów i mam nadzieję, że tak się niebawem stanie.

A wtedy życzę prezesowi Basałajowi a przede wszystkim panu Cupiałowi, dużo spokoju i przyjemności w konsumowaniu efektów pracy profesjonalistów, przekształcających nasz klub z polskiego na europejski, oczywiście nie natychmiast, w pierwszym roku ich pracy.
Miałem się nie wpisywać tu pół roku, ale teraz zrobię wyjątek.
Bardzo proszę użytkowników tego forum oglądnąc historię jego postów.

Ku rwa ale ja się brzydzę hipokryzjią
http://www.wislakrakow.com/forum/sea...earchid=898691

Bez odbioru
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.08.2010 o godz. 17:44.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując