kot napisał(a):

Tak trzymać panowie Basałaj i Cupiał !!!
Jestem przeszczęśliwy, że wreszcie znalazł się człowiek ( Basałaj ) który przekonał Cupiała do powierzenia Wisły profesjonalnym działaczom. Czekam jeszcze na oficjalne info o dyrektorze sportowym i uznam wtedy duet holenderski za strzał w dziesiątkę Basałaja. Już terez pierwszy mu dziękuję, za wysłuchanie modlitw kota i za odwagę.
Stan Valckx dla mnie jest od dziś szefem sportowym Wisły i mam nadzieję, że będzie on dla piłkarzy i nie tylko, ostatnim szczeblem w dyskusji o pracy, oczywiście wyłącznie w razie konfliktu na linii piłkarze trener. Błagam Basałaja, aby tak to w klubie urządził, że nawet on nie wtrąca się w sprawy sportowe, o ile wyniki pracy Holendrów, zacznie oceniać dopiero od przyszłego sezonu. Cupiał już na zawsze powinien zamknąć drogę piłkarzy do jego biura czy domu, aby Ci wiedzieli, że żarty i amatorka w Wiśle skończyły się na zawsze.
Robert Patrick Maaskant, zapewne jest efektem decyzji Stana Valckx i póki co, ufam tej decyzji w 100 %. Nasz ewentualny dyrektor, to nie "no name" w świecie piłki i jego pozycja oraz układy w świecie piłkarskim są niepodważalne i daje to nadzieje, że transfery w Wiśle od dziś będą na "względnym" dla Wisły, poziomie europejskim. Nigdy jeszcze w Polsce, żaden klub nie miał dyrektora sportowego nie Polaka a Valckx do tego, to ktoś z wyższej półki światka piłkarskiego. Co do trenera, to Maaskant także w polskiej piłce klubowej, to najlepsza do tej pory opcja ze wszystkich dotychczasowych. Jego CV trenerskie jest o wiele bogatsze od Petrescu czy Bacero, nie mówiąc o juniorze Urbanie czy wszystkich "no nemach" z Polski ( poza Kasperczakiem ) i trzeba mu życzyć z całego serca, aby w Wiśle spełnił swoje marzenia nie tylko mistrzowskie, ale i pucharowe, a jak donoszą w kuluarach holenderskich, trener nasz był brany pod uwagę przez topowe kluby holenderskie, co tylko rodzi dużą nadzieję na nasz obustronny sukces.
Liczę , że Basałaj z Cupiałem, nie tylko wygospodarują pieniądze na niezbędne transfery dla duetu holenderskiego, ale , że powiększą ten duet o kolejnych pracowników holenderskich i to nie wyłącznie w ekipie pierwszego trenera. Tutaj zwracam się z całej swojej Wiślackiej " MOCY" do prezesa Basałaja i Cupiała o środkli finansowe na urządzenie bazy szkoleniowej przez duet holenderski i zatrudnienie w ME trenerów specjalistów z Holandii, jeśli tak zażyczy sobie duet Valckx i Maaskant, co byłoby dla Wisły, wręcz zbawieniem. Szkolenie piłkarzy jest bowiem sednem sensu sprowadzenia do Wisły Holendrów i mam nadzieję, że tak się niebawem stanie.
A wtedy życzę prezesowi Basałajowi a przede wszystkim panu Cupiałowi, dużo spokoju i przyjemności w konsumowaniu efektów pracy profesjonalistów, przekształcających nasz klub z polskiego na europejski, oczywiście nie natychmiast, w pierwszym roku ich pracy.
|
Miałem się nie wpisywać tu pół roku, ale teraz zrobię wyjątek.
Bardzo proszę użytkowników tego forum oglądnąc historię jego postów.
Ku rwa ale ja się brzydzę hipokryzjią
http://www.wislakrakow.com/forum/sea...earchid=898691
Bez odbioru