Sartre napisał(a):

Koleś przez dwa lata prowadził NAC Breda, holenderskiego średniaka z dużymi problemami finansowymi, którego udało mu się wprowadzić do LE. Dwa lata - nie pół roku, nie rok i do widzenia po nieudanym sezonie, tylko dwa lata i pewnie prowadziłby dalej (nie wiem dlaczego odszedł z Bredy, ale pewnie Wisła mu zapewniła taką samą a pewniejszą kasę, poza tym Wisła to w Polsce większa instytucja, niż Breda w Holandii, co by nie mówić o różnicy między Eredivise a Ekstraklasą). Już samo to świadczy, że człowiekiem z przypadku on nie jest. Pewnie spory udział w jego zatrudnieniu miał też Valckx, i dobrze, będzie im się dobrze współpracowało.
Gość ma papiery na bycie najbardziej solidnym trenerem w naszej lidze. Po Simeone bym tak nie płakał (jego karierę trenerską znam z Wikipedii, która mówi mi, że uwalił River Plate, ale za to potem uwalił San Lorenzo), Jimenez był raczej poza zasięgiem, uważam że baaaaaaaardzo fajnie trafiliście. Szkoda tylko, że nie w czerwcu, no ale co ja tam będę płakał nad złymi decyzjami Basałaja i Ciupała, lepiej dla nas
|
Legionista chwali wybor trenera Wisly? Wezmy lepiej Licke! ;-)
Cytat:
|
Jak to się nie da? Czy BATE to bogatszy klub od Wisły?.Śmiem wątpić.Czy u nich piłkarze zarabiają więcej niż w Polsce.Nie, może nawet 2 razy mniej.A mimo tego klub po raz kolejny będzie grał w fazie grupowej.Trzeci rok pod rząd!!!
|
Z BATE to jest tez troche tak, ze Bialorus kontroluje jedyna sluszna partia i jedyny sluszny prezydent. Juz to w Polsce przerabialismy - tez bylismy biedni jak myszy koscielne i zamknieci na swiat. Jak grali wtedy nasi pilkarze nie trzeba chyba wspominac. W zamordzyzmie kazda szansa wybicia sie na zachod to jak wygrana na loterii.
Cytat:
Już widzę jak nasze gwiazdeczki lecą z płaczem do p.Cupiała treningi są za ciężkie, są dwa razy dziennie my chcemy raz!! zwolnić go A tak serio mam nadzieję, że poukłada co trzeba pozbędzie się szrotu,sprowadzi kilku porządnych chcących grać w futbol piłkarzy i nareszcie zagramy w LM i odzyskamy Mistrzostwo Dać mu czas!! i nie zwalniać po skargach pseudo gwiazd!
|
No wlasnie zastanawia mnie jak skonstruowany jest kontrakt z Holendrem tj. ile ma czasu na prowadzenie druzyny zanim milosciwie nam panujacy postanowi obrac inny kierunek.