Wyświetl pojedynczy post
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 10:17
Cóż... pierwsza myśl ... 'co za dramat'... ale to być może przez to, że media tak nakręcały sprawę Jimeneza, Resino, Orsiego itd.

Co do modelu holenderskiego...w mojej opinie nie ma go juz jakies 4-5 lat. Ajax, PSV i Feyenoord które grały młodzieżą nagle zaczęły mieć kłopoty. Skoro powracali tacy gracze jak Davids, Makaay to oznacza że nie do kończa wypalało stawianie na młodzież.

Liga holenderska jest jak dla mnie 5-6 ligą Europy. obecnie jest tylko jeden młody trener który umiejętnościami dogadania starszyznę pokroju Hiddinka, Maervejka czy vanGhala - jest to Frank Rijkard. W związku z tym ciężko oceniać jak to z tą szkolą trenerską teraz jest zwłaszcza że zespoły ligowe nie odnoszą praktycznie żadnych sukcesów w LM i LE.

Ja osobiscie wstrzymuje sie od komentarzy na jakies 2-3 miesiace.

I jeszcze jedno - Bakero - to zaden trener. Nawet wczoraj reporterzy sie smiali ze Janas z Wojciechowskim zeszli do szatni na mila pogawedke z kwasnymi minami. W drugiej polowie to nawet delikatnie zasugerowali ze zmian dokonal wlasciciel a nie trener. Dla Wojciechowskiego Bakero to tylko nazwisko.
Odpowiedz cytując