Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 09:56
A ja nadal nie jestem zadowolony z gry Legii. Oczekuję po tych piłkarzach więcej.

Aktualna Legia przypomina mi 'skorżową' Wisłę (może nie z końca pracy Skorży u Was, gdzieś tak z środka). Wisła z tego co pamiętam, zawsze miała mnóstwo dośrodkowań w pole karne- Legia teraz ma tak samo (ponad 30 w meczu ze Śląskiem, gdzie Wrocławski klub miał ich z 16). I wszystko byłoby ok, gdyby w polu karnym było więcej piłkarzy. Bo zazwyczaj szło dośrodkowanie, a tam jeden lub góra dwaj stołeczni zawodnicy. To nic nie da. Ponad to, gdy piłka przeszła całe pole karne, to brakowało zawodnika po przeciwnej stronie pola karnego, który by tą piłkę przejął czy też zamknął akcję.
Z nowych piłkarzy podobała mi się gra Manu i Vrdoljaka. Atolovic z meczu na mecz czuje się coraz pewniej, choć nadal ma kilka nieprzemyślanych wyjść. Facet potrafi dobrze chwycić piłkę, któa leci w strone bramki, dobrze gra w sytuacjach sam na sam- jego bolączką sa dobre wyjścia do dośrodkowań (np z rożnych, wolnych). Często zalicza pusty lot, co stwarza spore zagrożenie. Co do Mezengi to grał dość króko, ale pokazał się z dobrej strony. Jak dla mnie ten piłkarz nigdy nie będzie bramkostrzelnych napastnikiem. Wg mnie jest to typ, który potrafi przyjąć piłkę, zastawić się i dobrze odegrać- idealny na grę dwoma napastnikami, a nie jednym na szpicy.
Tak czy siak, jeszcze sporo pracy przed Skorżą, aby to wszystko poustawiać jeszcze lepiej.

Widać, jak zbawienny był powrót Choto do składu, ile on dawał spokoju. Jak wróci jeszcze Astiz(Wawrzyniak nie nadaje się na środek obrony, nie wiem, czemu nie grał Knezevic, który jak dotąd dawał radę) to gra w defensywie będzie wyglądała jeszcze lepiej i wtedy będzie można jeszcze poważniej myśleć o atakowaniu bramki rywala.
Odpowiedz cytując