Nie wiem czy taka informacja się już pojawiła, miałem czas na przejrzenie tylko ostatnich dwóch stron, ale warto to chyba pokazać:
Źródło
Cytat:
Informacja o unieważnieniu przetargu. Znak sprawy: 25/VII/2010
ZIKiT/R/0334/10/NZ/42338 Kraków, 20.08.2010 r.
Dotyczy: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego pn.:
„Wykonanie zabezpieczenia p.poż. metodą natryskową wewnątrz trybuny północnej stadionu piłkarskiego przy ul. Reymonta 22 - Wisła Kraków".
Znak sprawy: 25/VII/2010
Informacja o unieważnieniu przetargu
Postępowanie przeprowadzono w trybie przetargu
nieograniczonego.
Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg CPV:
45212200-8 Roboty budowlane w zakresie budowy obiektów sportowych
45320000-6 Roboty izolacyjne
Postępowanie zostało unieważnione na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 1) ustawy Pzp, tj.: nie złożono żadnej oferty nie podlegającej odrzuceniu (...),
oraz
na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 6) ustawy Pzp, tj.: wystąpiła istotna zmiana okoliczności powodująca, że (...) wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym, czego nie można było wcześniej przewidzieć.
Wykonanie zakresu robót określonego w przedmiotowym przetargu tj. tylko na trybunie północnej, w świetle opracowania nowych rozwiązań projektowych wykonawczych dla obiektu i przed zakończeniem wszystkich robót budowlanych na obiekcie jest niecelowe.
|
Nie wiem czy to jest jakiś dowcip. Nie miałem okazji oglądać konferencji prasowej, ale taka informacja wśród recenzji nie objawiła się moim oczom. Czy
"Wykonanie zakresu robót określonego w przedmiotowym przetargu tj. tylko na trybunie północnej, w świetle opracowania nowych rozwiązań projektowych wykonawczych dla obiektu i przed zakończeniem wszystkich robót budowlanych na obiekcie jest niecelowe" oznacza, że mydlenie oczu z projektowaniem systemu przeciwpożarowego to był temat zastępczy jeżeli tuż po konferencji prasowej przetarg na system jest odwołany?
A może się wzięli w garść i chcą rozpisać przetarg na wszystkie roboty związane z trybuną D? Ma ktoś więcej informacji na ten temat?