Wyświetl pojedynczy post
nt5
Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 03:12
Nie wiem czy taka informacja się już pojawiła, miałem czas na przejrzenie tylko ostatnich dwóch stron, ale warto to chyba pokazać:

Źródło
Cytat:
Informacja o unieważnieniu przetargu. Znak sprawy: 25/VII/2010
ZIKiT/R/0334/10/NZ/42338 Kraków, 20.08.2010 r.

Dotyczy: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego pn.:
„Wykonanie zabezpieczenia p.poż. metodą natryskową wewnątrz trybuny północnej stadionu piłkarskiego przy ul. Reymonta 22 - Wisła Kraków".

Znak sprawy: 25/VII/2010

Informacja o unieważnieniu przetargu

Postępowanie przeprowadzono w trybie przetargu
nieograniczonego.

Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg CPV:

45212200-8 Roboty budowlane w zakresie budowy obiektów sportowych

45320000-6 Roboty izolacyjne

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 1) ustawy Pzp, tj.: nie złożono żadnej oferty nie podlegającej odrzuceniu (...),

oraz

na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 6) ustawy Pzp, tj.: wystąpiła istotna zmiana okoliczności powodująca, że (...) wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym, czego nie można było wcześniej przewidzieć.

Wykonanie zakresu robót określonego w przedmiotowym przetargu tj. tylko na trybunie północnej, w świetle opracowania nowych rozwiązań projektowych wykonawczych dla obiektu i przed zakończeniem wszystkich robót budowlanych na obiekcie jest niecelowe.
Nie wiem czy to jest jakiś dowcip. Nie miałem okazji oglądać konferencji prasowej, ale taka informacja wśród recenzji nie objawiła się moim oczom. Czy "Wykonanie zakresu robót określonego w przedmiotowym przetargu tj. tylko na trybunie północnej, w świetle opracowania nowych rozwiązań projektowych wykonawczych dla obiektu i przed zakończeniem wszystkich robót budowlanych na obiekcie jest niecelowe" oznacza, że mydlenie oczu z projektowaniem systemu przeciwpożarowego to był temat zastępczy jeżeli tuż po konferencji prasowej przetarg na system jest odwołany?

A może się wzięli w garść i chcą rozpisać przetarg na wszystkie roboty związane z trybuną D? Ma ktoś więcej informacji na ten temat?
Powód: 4 rano
Ostatnio edytowane przez nt5 : 21.08.2010 o godz. 03:23.
Odpowiedz cytując