Oglądam sobie teraz mecz Śląska z Legią i... Mam nadzieję, że Śląsk utrzyma swoją formę najlepiej przez cały sezon. Brawa, brawa i jeszcze raz brawa dla włodarzy WKS za transfery: my pozyskaliśmy Wilka z Korony- oni P. Kazimierczaka, ogranego za granicą. Kaz nawet u nas mógłby wejść do pierwszego składu na co Wilk na razie nie ma szans (w sumie nie wiem czemu, bo wszyscy łącznie z Sobolem **uja grają). Oni sprowadzili na skrzydło Waldka Sobotę- my mamy jakiegoś Palijća- coś jak Kirm, tyle, że w swojej reprezentacji nie gra więc... nigdzie dobrze nie gra. Oni mają Diaza króla strzelców "jakiejś" ligi boliwijskiej[?]- my podstarzałego Maćka Żurawskiego, któremu się chyba jednak nie chce (po tym jak zobaczył, że nie jest tak fajnie jak wtedy gdy wyjeżdżał).
Od gloryfikowania Śląska jestem daleka (kto wie jak za chwilę będą się te wszystkie transfery prezentować), ale dlaczego do ciężkiej choroby oni mogli sięgnąć po wzmocnienia swojego składu, a my po... No właśnie- po kogo my sięgnęliśmy? Bo jak do tej pory to jesteśmy w ciemnej d**ie. ;/ Ilość z reguły nie idzie w jakość.
Poza tym to też nie kumam, dlaczego nie zakontraktowaliśmy "starszego-doświadczonego" Pietrasiaka, skoro było niemalże pewne odejście Głowy i możliwa była też sprzedaż Marcelo.
Ebi to inna sprawa- za dużo chciał kasy, podobnie jak Sobiech- za niego było za dużo.
Poza tym to Polonia W. chyba jednak zaskakuje na plus. Śląsk również w górę- i niech to potwierdzi dzisiaj [z przytupem]