Wyświetl pojedynczy post
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2010, 09:59
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
W bramce Wisły przeciwko Widzewowi na 99% wystąpi Milan Jovanić. - Na początku powiedziałem bramkarzom, że grają do pierwszego błędu - przyznał trener, ale zapytany, czy to Serb wystąpi w Łodzi odparł: - Jest jeszcze Filip Kurto...

To mnie chłop załamał. Może ktoś jeszcze z trampkarzy sie załapie?
To nie o to chodzi. Świetnie że wprowadza młodzież... ale to trzeba robić powoli i etapowo - np w końcówkach wygranych meczów lub gdy po połowie prowadzisz już 3-0 bo wtedy taki młodzian ma motywację że już nic nie spierniczy więc może grać na totalnym luzie i pokazać co umie.

Kurto to będzie wyśmienity bramkarz w przyszłości. To jest bramkarz którego Wisła szukała na lata. Niestety przychodząc do WIsły popełnił błąd. Ogrywając się w juniorach w klubie włączył sie syndrom drugiego Juszczyka. Nie tak dawno o Filipie Kurto mówiło się że to największy talent bramkarski od lat. Niestety powinien być drugim bramkarzem już za czasów sprowadzenia na nowo Juszczyka...

Natanczas jednak to Jovanic powinien byc numerem jeden... Kurto możę się od niego dużo nauczyć. A to co zaczyna robić Kulawik to już zakrawa o pomstę do nieba. Jeżeli w kolejnym meczu nie wystąpi Jovanic to to już jawna dyskryminacja jest. Widać że Kulawikowi nie leży nowy bramkarz. Jednak należy dać mu się spłacać i zarabiać na swoje nazwisko. Dlatego też jestem zdumiony dawaniem szansy Pawełkowi który po ostatnim występie powinien dostać jedynie możliwość walki o dobrą pozycję w MESa. Mam nadzieję że nikt nie wpadnie na absurdalny pomysł przedłużenia z nim kontraktu... bo może nie jest chodzaca tragedią, ale na pewno nie jest bramkarzem dla klubu aspirującego do tytułu mistrzowskiego.

Szkoda że sprawa z Keylorem Navasem upadła.