Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2010, 00:54
Widzę, że nastroje marsowe, szczególnie po meczu z Ruchem, ale ja bym się wstrzymał przed forowaniem wyroków do zimy. Po Karabachu niektórzy pisali, że Cikosz to będzie wzmocnienie, teraz nie wyszedł mu jeden mecz i już jest zaliczany do klasowych ogórków. Rios zagrał nieźle z Ruchem, był bardzo bliski strzelenia gola. Pewnie jakby to wpadło to by na forum już były głosy, że wreszcie mamy klasowego napastnika. Zobaczymy jak zagramy z Widzewem już z Chavezem i mam nadzieję Cleberem w środku i jak będą wyglądać kolejne mecze.

Gołym okiem widać, że drużyna jest w przebudowie, nie wiem czemu niektórzy od razu spodziewali się cudów. Basałaj wyraźnie mówił, że transfery letnie są doraźne a nie dokładnie sprawdzone, a zimą będą większe wzmocnienia. Na razie nie dał mi powodów, żeby mu nie wierzyć, ale uważam (mimo naszej słabej gry jak narazie), że robi się bardzo ciekawie. Rozumiem, że żal Głowy i Marcela, ale szczerze powiedziawszy - Głowa zasłużył na wyjazd i chciał jechać, a Marcyś to była jednak za wysoka półka jak na nasz klub.

Pozostaje tylko czekać, przyjdzie nowy trener i trzeba będzie mu dać czas na budowę zespołu. Transfery ocenimy zimą / na koniec sezonu. Z tymże, nie oszukujmy się, ten sezon będzie dla nas bardzo ciężki i na pewno trzeba się liczyć z możliwością zajęcia miejsca poza pierwszą trójką (co mam nadzieję się nie stanie).

Markus, po raz kolejny proszę Cię o nie forowanie tak zdecydowanych wyroków. Wisła jest obecnie bez trzonu drużyny i ten trzon musi się wykrystalizować. Wtedy jak to się stanie, wystarczy parę wzmocnień ( i mówię o wzmocnieniach przez W) na kluczowych pozycjach i nagle z drużyny grającej średnio i chimerycznie możemy zacząć grać jak z nut. Wystarczy popatrzyć na Polonię, która trzon drużyny już miała, ale czegoś brakowało i grała grubo poniżej oczekiwań, sprowadziła 2-3 gwiazdy i grają teraz najładniejszy futbol w Polsce. Na wszystko trzeba czasu - Legia niby kupiła zawodników lepszych od nas na papierze, takich jak to Ty zwykłeś mawiać kolego - co GWARANTUJĄ wysoki poziom sportowy, a gdyby nie sędzia to po pierwszych 2 kolejkach wypadliby jeszcze mierniej od nas.

Czas pokażę na co nas stać, ja widzę zmiany i jestem z ich kierunku zadowolony, bo dają one jakieś nadzieję na to, że Pan Bogusław chce coś zmienić na lepsze. Osobiście trzymam kciuki. Na wszystko trzeba czasu. Nie tygodnia, nie dwóch, nie miesiąca, ale o wiele wiele dłużej.

Apeluję o cierpliwość i pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.08.2010 o godz. 01:00.
Odpowiedz cytując