Wyświetl pojedynczy post
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2010, 22:41
Najbardziej niepokojące jest to że już niemal na 99 % było pewne, że będzie nowy trener. Jak pisałem tak się stało - w klubie pana Cupiała nic nie jest na czas. Wszelako rozumiem, że to jest spowodowane chęcią wyboru najlepszego szkoleniowca... ale im więcej czasu my kibice czekamy tym bardziej mi cierpnie skóra... Resinol? Orsi? Pomyśleć, że zaczęło się od Simeone, którego głód sukcesu mógłby rzeczywiście coś zdziałać. Potem pamiętny Dan i wyczekiwany Jimenez. Niestety kolejny tydzień w plecy pokazuje że to są już tematy definitywnie zamknięte.

Niestety rzeczywistość jest taka, że gdyby którykolwiek z typowanych trenerów rzeczywiście przystał na warunki BG (oczywiście o ile jakiekolwiek rozmowy były prowadzone) to trener byłby już tutaj w Krakowie i przygotowywałby zespół. Przede wszystkim przybyłby obejrzeć jak wygląda zaplecze, drużyna itp. Wątpię żeby pan Basałaj do Włoch czy do Niemiec wiózł zdjęcia ze stadionu i bazy treningowej, oraz płyty DVD z meczami zespołu.

To wszystko powoduje że znowu z optymizmu popadłem w nostalgię.
Bardzo liczyłem na to że prawdziwe okażą się doniesienia o Jimenezie. Jeżeli teraz popatrzę na dokonania takiego Resino (bardzo często oglądam mecze Atletico od paru lat)... to aż mi skóra cierpnie. Resino przyszedł do Atletico w momencie gdy w zespole była duża zapaść. Miał do dyspozycji i Foflana i Simao i Kuna... nie udało mu się nawet na chwilę kolektywu stworzyć. Zespół potężny kadrowo grał bardzo przeciętnie. To miejsce osiągnięte na koniec rozgrywek zupełnie nie oddaje stylu w jakim zostało wywalczone... Oczywiście w naszych reliach możeby i coś dąły te zachodnie metody treningowe ale szczerze mówiąc już bardziej przemawiałby do mnie jakiś dojrzały Włoch pokroju Scali...

Jeżeli już Cikos mówi że nie ma drużyny... to oznacza totalną padaczkę... W ostatnich 10 latach w Wiśle nie było nawet namiastki takiej sytuacji... nawet jak było 8me miejsce w lidze to nie było tylu antykometarzy co teraz... już nie mówiąc o tym że przyszedł Skorza i poukładał drużynę za jeden okres przygotowawczy.

Drobna sugestia: trener powinien wnieść jakość. Resino czy Orsi to dolna półka przeciętności i już lepiej byłoby takiego Probieża czy Fornalika wyciągnąć z Jagi czy Ruchu.

Szkoda.