|
Tu jest Polska, tu sie pije.
W naszej lidze, wystarczy zagrać w rundzie, 5 dobrych meczy. Następnie, media kreują Cie na talent, sprzedają chłopa ze średniego klubu, w którym sie wyróżniał bo reszta jego drużyny to ogórki, idzie taki pacjent do Wisły czy Legii czy Lecha czy innej druzyny operującej większą gotówka, dostaje 5-letni kontrakt o jedno zero większy niż miał, i jego cała ambicja jeśli ją posiadał idzie sie je**ć. Ma pewne 50.000 co sie będzie męczył. Ma dobrego menadzera, ktory rowniez zarobił na transferze, a po 5 latach jeszcze po znajomościach wepcha go gdzieś na dół tabeli, gdzie dany zawodnik będzie już ze statusem "doświadczonego ligowca".
Niestety,cierpimy na taki nieurodzaj zawodników, ze wystarczy chłopak co piłke przyjmie i ma troszkę szybkości, byśmy MY zrobili z niego gwiazde.
tak jak ktos juz napisal wczesniej. Do Bogatyni, wylewac wode z domów, może wtedy docenią piłkarze pieniadze jakie koszą.
A komin płacowy? Przeciez Polak jest zawistny, zazdrosny i wogole nie chce współpracować.Przyjdzie zagraniczny lepszy, to go wyślą nieświadomie do baru raz drugi trzeci, podeśla paparazzi, i już kara na niego leci. A potem Polak idzie do prezesa i mówi "Prezesie, on ma 50.000 a chleje i nic nie gra. Ja mam 30 jestem lepszy, ale .......e ide do Bytomia, dadza mi wiecej. No i wtedy prezes sie łamie, daje mu to 60 a on juz kładzie lache przez kolejne lata.I psioczy na prezesa, ze zepsól druzyne tworząc komin płacowy.
Bo przeciez polak nie pokaze na treningu ze jest lepszy, bo Polak woli sie opierdalac. Chyba tylko na budowie w Anglii potrafimy pracować. (cacus Majewskiego, chłop w Anglii gra niezle trenuje i chwalą go? A dlaczego? bo żadne media nie wjezdzaja mu w dupke, zreszta w Anglii inne prawo co do piłkarzy i wywiadów, no a Radzio w Anglii na status gwiazdki to pracowac musi naprawde solidnie.)
Polski piłkarz, yy... Polski materiał na piłkarza, nie ma ambicji.
Suma sumarum jest taka, ze polski piłkarz powinien zarabic tyle na ile zasługuje. A na ile zasługuje, powinien sobie odpowiedziec kazdy z osobna reprezentant 67 ligi świata...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
|