sambo napisał(a):

|
w imię walki z kaczyzmem - wykształciuch zeżre nawet sam chleb (i to suchy) z wodą jak będzie trzeba - chyba, że zrobi emigrejszyn i będzie n***w kaczystów z flanki popijając sajdera
|
Masz rację, fanatyzm niektórych wyborców PO, którzy jeszcze kilka lat temu mieli wyjebane na polityke i kwestie gospodarcze jest momentami porażający. Nagle odkryli w sobie bojowników o demokracje i lepsze jutro w duchu unijnego nieubłaganego postępu.
Z drugiej strony przykro mi to stwierdzić ale PiS nie ma żadnego pomysłu na obecną sytuację i dla mnie osobiście nie stanowi jakiejś sensownej alternatywy dla PO. Okay być może jest nieco mniejszym złem ale to dla mnie jest wysoce niewystarczające.
W ogóle mam wrażenie, że zabawa w politykę przez 20 lat trwała w najlepsze póki można było się zadłużać, kłótnie kłótniami(że niby to partie się różnią) a koniec końców każdy rząd brał kreskę w banku i jakoś to było. W obliczu brak możliwości dalszego zadłużania się wychodzi, że żadna z obecnych partii parlamentarnych nie ma sensownego pomysłu na Polskę

.