Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 20:04
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie nie jestem wszechwiedzacy, moze mecz byl ustawiony. Jesli ta teoria jest sluszna to w nastepnych kolejkach tez beda sedziowie Legii pomagali wiec sobie liczcie ile razy im pomogli i jak bedzie to naprawde duzo to wtedy mozna rzucac tezy ze Legia chce kupic sobie mistrzostwo.
Wiem, że nie jesteś zwolennikiem tezy, że mecz jest kupiony i Legia idzie na mistrza dzięki sędziom, ale akurat napisałeś coś co posłuży mi do zadania pytania wszystkim odkrywcom wielkiego spisku wynoszącego Legię na tron.

Na chłopski rozum - jak ktoś kupuje mecz to robi to tak, żeby się nie wydało. Tzn robi tak od kiedy wyszło, że mecze są u nas grubo handlowane. Przecież gdyby tak było zrobili by to z sensem. Nie dali karnego (!) Cracovii, dali karnego z kapelusza po akcji Mezengi (!). Sędzia olewałby odpoczynki Pasów po kazdym kontakcie z naszym, nie przerywałby gry = nie 'kradłby' Legii czasu. I wreszcie, kluczowe - nie 'załatwiliby' przecież meczu w 94 minucie meczu. No, ludzie złodzieje, mordercy, przestępcy to nie są debile. Zwłaszcza, gdy w gre nie wchodzi fanatyzm tylko zimna kalkulacja - dostajesz worek pieniędzy, sędziuj tak, żęby wyglądało na ucziciwe, ale jednocześnie sprzyjaj nam w stykowych sytuacjach.

Gdyby ten mecz był ustawiony to Cracovia nigdy nie prowadziłaby 1-0 po karnym. Gdyby ten mecz był ustawiony to Legia by znacznie wcześniej wyrównała. Gdyby ten mecz był ustawiony to za Mezenge byłby dla nas karny. Gdyby ten mecz był ustawiony to Legia szybciej wyszłaby na prowadzenie, a nie przez takie kuriozum.

Sami się zastanówicie - jakbyscie byli sędzią albo Walterem i dali kase albo ją wzieli za ten mecz to naprawde w ten sposób byście to zaprojektowali? No, profesjonalny druk. Z awanturą na 20 fajerek i przytupem we wszstkich mediach. Fachowa robota

Moim zdaniem jeżeli w tej chwili jakieś mecze są handlowane to tak, że raczej nie ma większych szans, by zwykły śmiertelnik sie zorientował co się dzieje. (no poza panem 'byłym piłkarzem').

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując